Volledig scherm
Yannick Theloesen van BVC'12 (links) in duel met Vince Alberts van Orion. © David van Haren

BVC’12 nieuwe koploper na zege bij Orion

NIJMEGEN – BVC’12 is de nieuwe koploper in de eerste klasse E. De Beekse ploeg won zondagmiddag het streekduel bij Orion (0-1) en nam de koppositie over van Bemmel. Sander Arts maakte het enige doelpunt, na fraai voorbereidend werk van Wahid Rashidi.

Bij thuisploeg Orion hadden ze na afloop flink de pee in over de nederlaag. De Nijmeegse formatie had het initiatief en zorgde in de kansarme wedstrijd voor het meeste gevaar. BVC, dat met Rik Sebens en Dyon Camero de belangrijkste aanvallers door blessures miste, verdedigde echter uitstekend en sloeg uit een spaarzame aanval direct toe via Arts.

Kansen Loen
Marco Loen was na 5 minuten dicht bij de openingstreffer, maar Kevin Hendriks haalde zijn inzet met het hoofd van de lijn. Loen miste kort voor de rust kracht in zijn rechterbeen na de mooiste aanval de middag. Via vier schijven werd de 'valse spits' van Orion vrijgespeeld, maar zijn schuiver was een makkie voor BVC-doelman Alex Joosten.

Orion zette in het laatste kwartier aan, op zoek naar de gelijkmaker. Verdediger Luuk Akkers moest als extra spits voor gevaar zorgen, maar echte kansen leverde de thuisploeg dat niet op.

BVC heeft door de winst nu een punt voorsprong op Bemmel. Beide ploegen hebben tien duels gespeeld. De Betuwse formatie kwam niet in actie tegen Germania. Dat duel werd afgelast vanwege een sterfgeval bij de Groesbeekse club.

Amateurvoetbal