Volledig scherm
Beeld van het zaterdagteam van BVC’12 (donkere broek) in een wedstrijd tegen Woezik. © David van Haren

BVC’12 schrijft per ongeluk opgeheven zaterdagteam in voor nieuw seizoen

BEEK - De vierde klasse A van het zaterdagvoetbal raakt voor de start van de competitie al een team kwijt. BVC’12 was door voetbalbond KNVB opgenomen in de competitie, maar het zaterdagelftal van de Beekse club bestaat niet meer. Volgens de voetbalbond heeft BVC het team per ongeluk ingeschreven.

BVC trok de ploeg vorig seizoen terug uit de vierde klasse A vanwege een spelerstekort. De club kreeg daarvoor een geldboete van de KNVB. ,,Omdat het nog vroeg in het seizoen is en er geen wedstrijden zijn gespeeld volgt er nu geen sanctie”, zegt woordvoerder Daan Schippers van de KNVB. ,,De competitie gaat met een team minder van start of een andere elftal neemt de plaats van BVC in. Daar zijn we nog naar aan het kijken.”

Het bestuur van BVC wil geen commentaar geven op de kwestie. Bekijk hier de competitie-indeling van de clubs uit de regio Nijmegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal