Volledig scherm
Beeld uit het competitieduel tussen BVC'12 en Longa'30. © DG

BVC dendert ook in eerste klasse door

BEEK - Het gaat BVC'12 in het debuutjaar in de eerste klasse voor de wind. De 1-0 zege op Longa'30 zondagmiddag was voor de Beekse brigade, de afgelopen vier jaar telkens gepromoveerd, alweer de derde overwinning in vijf wedstrijden.

Het in de competitie nog ongeslagen BVC bezet momenteel de tweede plek in de eerste klasse E. De ploeg van trainer Luuk Maes moet alleen Bemmel, dat nog zonder puntenverlies is, voor zich dulden.

Topscorer Rik Sebens kroonde zich op sportpark 't Groothuis tot matchwinnaar. De aanvallende middenvelder benutte na 25 minuten een strafschop na een overtreding van Longa-doelman Pim te Loeke op spits Sander Arts: 1-0. Het was oor de oud-speler van De Graafschap al zijn zesde treffer van deze competitiejaargang.

Sebens was tweemaal dicht bij zijn zevende seizoenstreffer. Voor rust eindigde een schitterende stiftje op de binnenkant van de paal, na de pauze redde Te Loeke knap op zijn kopbal. Hoewel het beste spel in de tweede helft voor de gasten uit Lichtenvoorde was, kreeg BVC de beste kansen. De rake penalty van Sebens bleek uiteindelijk voldoende voor de winst.

Amateurvoetbal