Volledig scherm
Serge Heuveling op het trainingsveld in zijn tijd bij DVOL uit Lent. © Flip Franssen

Coachwissel SCE: Heuveling vervangt te drukke Breems

NIJMEGEN - Serge Heuveling is per direct de nieuwe hoofdtrainer van SCE. De 44-jarige Beuningenaar is bij de vierdeklasser uit Nijmegen voor de rest van het seizoen de vervanger van Berry Breems, die het trainerschap niet meer kan combineren met zijn werk.

Breems kende dit seizoen in de vierde klasse E met tien punten uit vier duels een uitstekende start met SCE. De ploeg staat gedeeld tweede op de ranglijst.

,,Daarom is het vreemd om nu in te stappen”, zegt Heuveling, die zondag voor het eerst langs de lijn zal staan tijdens het uitduel bij Diosa. ,,Normaal is er tussentijds een trainerswissel als het niet goed gaat, nu gaat het juist uitstekend. Het zou mooi zijn als we de lijn meteen door kunnen trekken, maar de groep moet ook wennen. Ik weet niet precies hoe SCE speelt, heb geen wedstrijden gezien.”

Met assistent Roel van Wijk (vorig jaar nog speler) heeft Heuveling de beschikking over iemand die de club uit de wijk Lindenholt door en door kent. ,,Daar kan ik op terugvallen in het begin. Daarnaast heb ik ook mijn eigen ideeën over voetbal. SCE heeft een jonge groep en een stabiele jeugdopleiding. Ik ben blij met deze kans.”

Brakkenstein 

De oefenmeester werkte eerder als hoofdcoach bij Krayenhoff (Nijmegen), DVOL (Lent), Ewijk en Brakkenstein. Bij die laatste club was hij actief in de derde klasse. Na handhaving moest hij aan het einde van het vorige seizoen toch vertrekken bij de Nijmegenaren. Na zijn late ontslag zat hij zonder club. ,,Dat kwam niet slecht uit, want ik ben in de tussentijd verhuisd. Sinds dit seizoen train ik mijn dochter, toen begon het wel weer te kriebelen.”

Amateurvoetbal