Volledig scherm
Arno Arts spreekt de spelers van Achilles’29 toe tijdens de training. © Theo Peeters

Conflict Achilles’29 en Arts krijgt vervolg: club gaat in beroep

GROESBEEK Achilles’29 gaat in hoger beroep in het geschil met Arno Arts. De trainer is sinds begin deze maand weer aan het werk bij de Groesbeekse voetbalclub, nadat hij een rechtszaak had gewonnen.

,,Dit is niet om Arno te pesten, maar wij kunnen ons niet vinden in de redenering van de rechter”, zegt voorzitter Pjotr van der Horst. ,,Als bestuur moeten wij de club weer financieel gezond maken. Wij moeten nu een fikse boete betalen en dat trekt een zware wissel.”

Arts werd in februari van dit jaar aangesteld als trainer van Achilles. Hij spande afgelopen zomer een rechtszaak aan, omdat hij vond dat zijn contract met een jaar was verlengd. Achilles stelt nog altijd dat er geen sprake is van een overeenkomst.

Deurwaarder

Quote

Ik focus me op het voetbal en zie het bestuur wel in de rechtbank

Arno Arts, trainer Achilles'29

De rechter gaf Arts vorige maand gelijk en oordeelde dat de trainer per direct aan het werk moest bij Achilles. Bovendien moet de trainer drie maanden achterstallig salaris krijgen, plus een wettelijke verhoging van 50 procent. Het salaris voor drie maanden bedraagt ongeveer 5500 euro. Vorige week werd via een deurwaarder een betalingsregeling daarover getroffen. Het hoger beroep betekent niet dat de betalingen worden opgeschort.

Arts leidt inmiddels alweer vier weken het eerste team van de Groesbeekse derdedivisionist. ,,Dit heeft niets met de kwaliteiten van Arno te maken”, zegt Van der Horst. ,,We willen alleen zelf de regie houden. Nu legt de rechter ons bepaalde voorwaarden op, daar zijn we het niet mee eens.”

‘Hoger beroep is bizar’

Arts reageert verbaasd op de nieuwe rechtszaak. ,,Na zo veel weken nog in beroep, ik vind het bizar”, zegt de coach. ,,Zeker omdat ik op alle punten gelijk heb gekregen. Ze hebben ook gewoon een trainer nodig voor het eerste team, dus er moet altijd betaald worden. De voorzitter zei niet voor niets na het kort geding tegen mij dat ze in principe met mij het seizoen wilden afmaken. Maar goed, ik focus me op het voetbal en zie het bestuur wel in de rechtbank.”

Volledig scherm
De entree van sportpark De Heikant van Achilles’29. © Pro Shots

Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal