Volledig scherm
De Treffers-coach Jan de Jonge. © BSR Agency

Contractverlenging De Jonge is ‘blijk van waardering’

GROESBEEK - Zeven weken bij Genemuiden, een klein halfjaar bij het Turkse Eskisehirspor en nog geen vijf maanden bij FC Twente. De laatste twee seizoenen waren voor De Jonge een achtbaan. Hoe anders is het nu. De oud-trainer van De Graafschap voelt zich zo thuis bij De Treffers dat hij na slechts een paar maanden al zijn contract met een jaar verlengt, tot de zomer van 2021.

,,Als het goed bevalt, dan moet je niet moeilijk doen”, zegt De Jonge. ,,Dat de club zo vroeg in het seizoen komt met een nieuw contract ervaar ik als een compliment. Ik heb ook geen zin om op zoek te gaan naar een club. Ik ben de laatste jaren meermaals verkast. Ik wil graag in Nederland blijven. Daar spelen familieomstandigheden een rol bij.”

De Treffers doet hem denken aan zijn begintijd bij Heerenveen. ,,Toen daar nog alles met vrijwilligers werd gedaan. Veel mensen met hart voor de club. Noem het nostalgie en mij een sentimentele trainer, maar dit zie ik in het profvoetbal niet vaak meer. Ik zou sowieso niet overal instappen, een behoorlijk aantal clubs in de eerste divisie zou ik niet inruilen voor De Treffers.”

‘Stroomlijnen’

Bij die club kan De Jonge bouwen. Of zoals hijzelf zegt: stroomlijnen. ,,Zo wil ik de Onder 19 en Onder 21 naar een hoger niveau brengen, nieuwe spelers inpassen. De basis verbreden.” De hoofdmacht van De Treffers, die morgen nummer twee Koninklijke HFC ontvangt, staat op de zevende plek.

,,Jan heeft ons in korte tijd overtuigd”, zegt Paul Langeveld van de technische commissie. ,,Hij laat een frisse wind waaien, door zijn ziel en zaligheid in het begeleiden van talenten te leggen en spelers topfit te maken. Dat past bij onze ambitie een vaste waarde te worden in het linkerrijtje.”

Amateurvoetbal