Crisis Achilles'29: bestuur opgestapt, ledenvergadering geannuleerd

GROESBEEK – De bestuurscrisis van Achilles’29 neemt weer een onverwachte wending. Het voltallige bestuur is opgestapt en daarnaast hebben Harm Kersten en Inge Wellessen van de Raad van Toezicht per direct de taken neergelegd. De ledenvergadering van dinsdagavond is daarom geannuleerd.

In een bericht aan de leden staat dat Kersten voor ‘zijn gezondheid moet kiezen’. Hij was eerder betrokken bij de vorming van het nieuwe bestuur. Wellessen geeft aan ‘dat de functie te veel druk op haar legt’.

Bestuur gestopt

Het bestuur onder voorzitterschap van Jan Koolen, op 30 mei tijdens de vorige ledenvergadering gekozen, heeft op vrijdag 8 juni aan de Raad van Toezicht laten weten af te zien van benoeming.

Daarmee is Jan van Kesteren nog als enige bestuurder in functie, in de Raad van Toezicht. In samenspraak met de notaris moet Van Kesteren een nieuwe ledenvergadering beleggen.

Tegenwerking

Het bestuur wilde de leden dinsdagavond bijpraten over de onrust binnen de club, daarvoor was de buitengewone ledenvergadering belegd. Reden was dat de bestuurders hun taken niet goed konden uitvoeren, omdat zij zouden zijn tegengewerkt door voormalige bestuursleden.

Volledig scherm
De entree van sportpark De Heikant. © Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal