Volledig scherm
Curator Coen Houtman. © Flip Franssen

Curator zegt spelerscontracten Achilles’29 op

GROESBEEK - Curator Coen Houtman gaat de contracten van de spelers bij Achilles'29 opzeggen. Dat heeft hij de voetballers maandag laten weten. Voor de selectie komt daarmee een vertrek bij de failliete Groesbeekse club dichterbij.

De spelers lieten vorige week al weten zo snel mogelijk duidelijkheid te willen. Het merendeel van de selectie wil naar een andere club. 

Ondanks het besluit van curator Houtman kunnen spelers niet per direct vertrekken, er geldt een opzegtermijn van minimaal vier weken. Mocht een voetballer toch al een andere club hebben, dan bekijkt de curator per geval of de opzegtermijn eerder beëindigd kan worden.

Vergoeding

,,Hij kan namelijk nog een kleine vergoeding willen hebben voor een speler”, zegt Ad Dieben van de VVCS (vakbond voor contractspelers). ,,Dat wil hij per persoon gaan bekijken.” 

Houtman was maandagavond niet bereikbaar voor verdere toelichting.

Mocht er een akkoord komen over de opzegtermijn, dan zijn de spelers met een bij de KNVB-geregistreerd contract verlost van Achilles. Dat geldt voor onder anderen Boy van de Beek, Mart Raterink, Niek Versteegen en Omid Popalzay.

Het merendeel van de overige spelers moet ook na het besluit van de curator dispensatie krijgen van de KNVB voor een overgang naar een andere club. De VVCS eist dat alle voetballers van Achilles probleemloos ergens anders kunnen tekenen en spant desnoods een rechtszaak aan tegen de KNVB.

Turkije

Zondag werd al bekend dat Kürsad Sürmeli per direct overgestapt is naar Adanaspor, dat uitkomt op het tweede niveau van Turkije. De middenvelder had bij Achilles een clausule in zijn contract staan dat hij in de winterstop transfervrij kon vertrekken. Daardoor hoefde hij niet te wachten op het besluit van de curator.

Achilles heeft nog tot woensdag om in beroep te gaan tegen het faillissement.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal