Volledig scherm
Boy van de Beek (rechts) als aanvoerder van Achilles’29 tegen de club waar hij het seizoen afmaakt, De Treffers. Links Robin Janssen. © David van Haren/Pro Shots

De Treffers aan de haal met aanvoerder Achilles’29

GROESBEEK - Boy van de Beek verruilt Achilles’29 voor aartsrivaal De Treffers. De middenvelder tekent voor anderhalf seizoen. Hij kan pas vanaf februari voor De Treffers uitkomen, tenzij de Groesbeekse club voor die tijd tot een akkoord komt met de curator.

Curator Coen Houtman verlangt een afkoopsom voor Van de Beek. De Treffers en de curator zijn daarover met elkaar in gesprek. Als er een akkoord komt, sluit Van de Beek eerder aan.

Trouwe supporters

Curator Houtman heeft deze week de contracten opgezegd, maar daarmee zijn de spelers van Achilles die een verbintenis hadden bij de failliete bv nog niet vrij. Er geldt een opzegtermijn van minimaal vier weken. Mocht een speler eerder een andere club hebben, zoals Van de Beek nu, dan bekijkt de curator per geval of de opzegtermijn beëindigd kan worden.

De 24-jarige Van de Beek was aanvoerder van Achilles. ,,Ik snap dat niet iedereen het leuk vindt dat ik naar De Treffers ga, zeker voor sommige mensen die veel doen bij Achilles vind ik het jammer”, zegt Van de Beek. ,,Trouwe supporters, Frans Derks (technisch manager, JD) en de familie Van Kesteren (belangrijke sponsor, JD). Voor hen was ik graag gebleven, maar ik moet aan mezelf denken.”

Lastige periode

Met de overgang komt er voor Van de Beek een einde aan een moeilijke periode bij Achilles. De club kampte sinds april met salarisproblemen. ,,Als aanvoerder zat ik constant tussen de spelersgroep en het bestuur. Dat was lastig, ik kreeg het gevoel dat ik het nooit goed kon doen. Daar hebben mijn prestaties wel onder geleden. Wat dat betreft ben ik blij dat het erop zit.”

De Nijmegenaar was bezig aan zijn derde seizoen op sportpark De Heikant. Hij kwam in 2015 over van de eersteklasser Alverna. De aanvallende middenvelder stond afgelopen zomer nog in de belangstelling van Helmond Sport.

Tweede transfer

Van de Beek is de tweede speler van wie duidelijk is dat hij niet meer voor Achilles uitkomt. Middenvelder Kürsad Sürmeli tekende deze week bij Adanaspor, een club uit de Turkse 1st Lig (tweede niveau). Hij had een clausule in zijn contract waarmee hij in de winterstop weg kon. 

Meer lezen over het faillissement van Achilles'29? Bekijk ons dossier

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal