Volledig scherm
Een teleurgestelde Eric Meijers loopt van het veld na de nederlaag van zijn Spakenburg bij De Treffers. Op de achtergrond Boy van de Beek van de thuisploeg. © David van Haren

De Treffers dient Meijers eerste verlies toe bij Spakenburg

GROESBEEK - De Treffers heeft zaterdagavond uitgehaald in de tweede divisie. De Groesbeekse voetbalploeg was op eigen veld met liefst 4-0 te sterk voor concurrent Spakenburg.

De Treffers diende zo de Nijmeegse trainer Eric Meijers de eerste nederlaag bij Spakenburg toe. De oud-coach van Achilles’29, vorige maand weggeplukt bij VVSB, had zijn eerste twee duels bij de Blauwen gewonnen.

Door de riante thuiszege hervond De Treffers de aansluiting met de subtop. De ploeg van trainer Jan de Jonge blijft zesde maar staat nog maar drie punten achter nummer drie AFC. Spakenburg staat met drie punten minder negende.

Genadeloos

De Treffers sloeg, niet voor het eerst dit seizoen, in een paar minuten genadeloos toe. Dit keer werd vlak voor rust het verschil gemaakt: door een fraaie krulbal van clubtopscorer Lowie van Zundert (minuut 42) en een prachtige lob van Coen Maertzdorf (45+1).

En dat terwijl Spakenburg de betere ploeg was voor rust. De formatie van Meijers ging echter niet goed om met de kansen. Zo faalde Vince Gino Dekker al na 40 seconden en miste Koos Werkman in de 4de minuut een grote kans. Beide keren was De Treffers-keeper Niels Kornelis een sta-in-de-weg.

Gesteund door de voorsprong joeg De Treffers na rust Spakenburg af. Dat spel resulteerde in twee doelpunten. Maertzdorf maakte met een kopbal uit een voorzet van Bryan Sirvania zijn tweede en Dilivio Hoffman bepaalde daarna de eindstand op 4-0.

Amateurvoetbal