Volledig scherm
De Treffers-Scheveningen: Coen Maertzdorf schiet de 1-0 namens De Treffers binnen. © David van Haren

De Treffers harkt met tien man zege binnen tegen Scheveningen

GROESBEEK - De Treffers heeft de tweede thuiszege op rij voor de poorten van de hel weggesleept. De voetbalploeg uit Groesbeek was zaterdag met tien man te sterk voor hekkensluiter Scheveningen: 1-0.

Coen Maertzdorf eiste nog voor de rode kaart van teamgenoot Cendrino Misidjan (natrappen) de rol van matchwinnaar op. De rechtsbuiten maakte in de 74ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd, met zijn zwakke linkerbeen.

De Treffers werd zo rijkelijk beloond met een matige wedstrijd. Het elftal van trainer Jan de Jonge grossierde in slordigheden tegen een zwak Scheveningen, dat na vijf duels nog geen één doelpunt heeft gemaakt.

Kansen op die eerste goal kreeg de nummer laatst tegen De Treffers wel overigens. Doelman Niels Kornelis bleek echter de reddende engel voor de thuisploeg op inzetten van Barry Rog en Jari de Jong. Voor De Treffers waren topscorer Lowie van Zundert (oog in oog met keeper Robert van Koesveld), Bryan Sirvania (kopbal van de lijn) en Dennis Janssen (schot onderkant lat) dichtbij de 1-0, die uiteindelijk door Maertzdorf werd gescoord.

De Treffers is door de zege opgeklommen naar het linkerrijtje in de tweede divisie: plek 8 na vijf duels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal