Volledig scherm
De Treffers - Jong AZ, De Treffers speler Robert Mutzers in duel met Jong AZ speler Justin Bakker. © Pro Shots / Marcel Bonte

De Treffers houdt Jong AZ op gelijkspel

GROESBEEK - De Treffers heeft Jong AZ van een zege in de tweede divisie afgehouden. De Groesbeekse formatie hield de Alkmaarse beloften, nog altijd de lijstaanvoerder, zondagmiddag op sportpark Zuid op een gelijkspel: 0-0.

Robin Schouten kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar doelman Niels Kornelis voorkwam de achterstand van De Treffers. Na een klein halfuur was Robert Mutzers dicht bij de openingstreffer. Zijn stiftbal werd echter gekeerd door AZ-keeper Nick Olij. Kornelis was aan het einde van de eerste helft twee keer geklopt, maar bij een schot van Jeremy Helmer bracht Pim Balkestein redding op de lijn en een poging van Guus Til spatte uiteen op de paal.

Na rust gebeurde er bar weinig. Jong AZ had een baloverwicht, maar De Treffers de kansen. Eerst vond Frenk Keukens doelman Olij, daarna kopte Rick Verbeek in kansrijke positie net naast. Balkestein was in de slotfase dicht bij de 1-0. De kopbal van de verdediger eindigde echter op de paal. Aan de andere kant eindigde de vrije trap van Thomas Ouwejan op de lat.

Amateurvoetbal