Volledig scherm
Robin Janssen (links) maakte als invaller zijn rentree bij De Treffers. Rechts HFC’er Jacob Noordmans. © David van Haren

De Treffers imponeert tegen Koninklijke HFC

VideoGROESBEEK - De Treffers maakt indruk in de tweede divisie. De ploeg uit Groesbeek overklaste zondag Koninklijke HFC een helft (3-0) en staat na de 4-1 zege slechts drie punten achter koploper IJsselmeervogels.

Van enig degradatiegevaar, zoals de afgelopen seizoenen, is op sportpark Zuid geen sprake. Na een ongeslagen reeks van negen duels staat De Treffers zesde op de ranglijst.

Opjagen

Die klassering is absoluut niet onverdiend, zo bewees de ploeg van trainer Jan de Jonge tegen Koninklijke HFC. De nummer twee van de rangschikking werd in de eerste helft over het hele veld opgejaagd. Resultaat: een 3-0 (!) voorsprong bij rust voor De Treffers, waar Robin Janssen als invaller zijn rentree maakte na maandenlang blessureleed.

Dilivio Hoffman was bij alle drie de Groesbeekse goals betrokken. Zo versierde de razendsnelle linksbuiten in de negende minuut een strafschop (benut door Lowie van Zundert), bediende hij Coen Maertzdorf (kopbal) even later op maat en tekende hij vlak voor rust met een ‘Robbenachtige’ goal voor de 3-0.

Buitenkantje rechts

Na rust werd De Treffers met de rug tegen de muur gezet door Koninklijke HFC. Een paar keer zwijnde de thuisploeg, zoals bij de inzet van dichtbij van HFC’s beste Joël Donald (net als voor rust) en bij een van de doellijn weggehaalde kopbal door Joey Dekkers. Vlak voor tijd scoorde HFC-invaller Khalid Tadmino nog, net als Tjeu Langeveld. De Groesbeker knalde met buitenkantje rechts schitterend raak: 4-1.

Amateurvoetbal