Volledig scherm
08-02-2020: Voetbal: SVV Scheveningen v De Treffers: Scheveningen L/R Gino van den Berg of De Treffers, scheidsrechter Tunnissen en Jeoy Dekkers of De Treffers © BSR Agency

De Treffers mazzelt met strafschop in Scheveningen

SCHEVENINGEN - De Treffers heeft zaterdag een punt overgehouden aan het duel in de tweede divisie bij Scheveningen: 1-1. De Groesbeekse formatie mazzelde in de slotfase bij een penalty.

Jari de Jong kopte een strafschop die hij op de lat had geschoten raak. Omdat niemand de bal tussen zijn twee balcontacten (penalty en kopbal) aanraakte, werd het doelpunt afgekeurd. Een speler mag immers bij een standaardsituatie de bal niet tweemaal achtereen aanraken.

Zo bleef De Treffers, waar Gino van den Berg in blessuretijd rood kreeg na een harde charge, een nederlaag in Scheveningen bespaard. Na de 1-0 van Ruwdy van der Putten voor rust tekende Lowie van Zundert na een krap uur voor de gelijkmaker. Hij kopte een corner van Boy van de Beek binnen.

De Treffers liet in Scheveningen vooral het eerste kwartier van zich horen, met een kopbal van Bryan Sirvania, een kans van Dilivio Hoffman en afstandsschot van Van den Berg. Daarna nam Scheveningen het heft in handen. Veel grote kansen kregen de gasten echter niet tegen.

Op de ranglijst zakte de ploeg van trainer Jan de Jonge wel een plekje: van zeven naar de acht.

Amateurvoetbal