Volledig scherm
De Treffers-spits Remy Raterink (r) in een eerder duel. Archieffoto. © Pro Shots

De Treffers pakt met tien man alsnog punt in Katwijk

KATWIJK - Daniël van Straaten heeft zaterdagavond een punt gered voor De Treffers op bezoek bij Katwijk. De middenvelder zorgde in de 89ste minuut met een kopbal voor de 2-2 eindstand. Op dat moment stond de Groesbeekse formatie met tien man na de rode kaart van Bas Hendriks dik twintig minuten voor tijd.

De Treffers had het eerste halfuur op sportpark De Krom problemen met de 3-5-2 formatie van Katwijk. De thuisploeg dicteerde en was via Stefan Stam met een kopbal uit een corner dicht bij de 1-0. Het doelpunt viel echter aan de andere kant via Robert Mutzers. De goal van de linksbuiten werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, dat het niet was want de 'assist' kwam van een speler van Katwijk.

Zinderende fase
In de 65ste minuut opende De Treffers de score alsnog. Remy Raterink, die vanwege een hamstringblessure van Wesley Meeuwsen in de punt begon, werd op maat bediend door Coen Maertzdorf: 0-1. Na het openingsdoelpunt volgde een zinderende fase met eerst de rode kaart van Hendriks (harde tackle op Mike van den Ban) en de gelijkmaker van Bennie van Noord.

Late gelijkmaker
Nadat Van den Ban in de 86ste minuut met een afstandsschot Katwijk op voorsprong had gezet, leken de tien van De Treffers zonder punten huiswaarts te keren. Daar was buiten Van Straaten gerekend. Hij maakte kort voor tijd een (wederom) afgemeten voorzet van Maertzdorf af.

Amateurvoetbal