Volledig scherm
Nick de Bondt baalt na de nederlaag van De Treffers tegen Barendrecht. © Erik Pasman/Pro Shots

De Treffers verliest voor het eerst in twee maanden

GROESBEEK - De Treffers leed zaterdagavond zijn eerste competitienederlaag sinds 3 september. De Groesbeekse tweededivisionist ging na vier gelijke spelen en twee zeges op het eigen sporpark Zuid onderuit tegen Barendrecht: 1-2.

Het spel golfde in de openingsfase op en neer. De beste kans voor De Treffers was in de achttiende minuut voor Remy Raterink, die ploeggenoot Coen Maertzdorf trof. Daarna nam Barendrecht de regie over. Eerst redde keeper Niels Kornelis de thuisploeg nog na een actie van Barendrecht-rechtsbuiten Ramy Salem en na een halfuur schoot Melvin Winterberg op de paal. Toch stond het 0-2 met rust, door twee doelpunten net voor rust. In de 40ste minuut tikte Max van Dijk in twee instanties een hoekschop binnen, twee minuten later verdubbelde Richie Basoski de score uit een vlijmscherpe counter.

De Treffers schoot na de pauze uit de startblokken. Nadat Raterink op doelman Marc van Splunter kopte, maakte Nick de Bondt wel de aansluitingstreffer. De linksback benutte een strafschop na een handsbal van Salem: 1-2. Dat doelpunt was de opmaat voor een offensief. Ook aangezwengeld door trainer Anton Janssen, die spits Wesley Meeuwsen voor middenvelder Daniël van Straaten bracht.

Twan Smits en Meeuwsen waren dicht bij de gelijkmaker. De kopbal van aanvoerder Smits eindigde op de lat, die van Meeuwsen werd knap gepakt door Van Splunter. Hoewel Janssen verdediger Pim Balkestein nog als stormram in de spits posteerde, bleef de 2-2 uit.

Amateurvoetbal