Volledig scherm
Joris Janssen juicht na de 2-0 voor De Treffers tegen Katwijk. © ProShots/David van Haren

De Treffers verrast koploper Katwijk opnieuw

GROESBEEK - De Treffers is Katwijk dit seizoen de baas. De Groesbeekse degradatiekandidaat verraste zaterdag de koploper van de tweede divisie opnieuw: 2-0. Voor de winterstop won de ploeg van Anton Janssen in de kustplaats met 1-0.

Net als in Katwijk was Joris Janssen de grote man. De verdediger tekende in het heenduel voor de winnende goal, in de return maakte hij er twee. 

Op sportpark Zuid werd hij tweemaal bediend door Boy van de Beek. Net voor rust liep hij de corner van de voormalig Achilles’29-aanvoerder binnen, in minuut 67 torende hij boven iedereen uit bij een hoekschop van Van de Beek.

Janssen was niet alleen aanvallend van waarde voor zijn team, ook verdedigend. De oud-NEC’er had topscorer Marciano Mengerink in zijn tas. Een kans kreeg de Katwijk-spits slechts, vlak na de 2-0 stuitte hij op doelman Niels Kornelis. Dat was een van de weinige mogelijkheden die de koploper kreeg tegen een sterk De Treffers.

De club uit het heuveldorp heeft door de zege afstand genomen van de directe degradatieplaatsen. De voorsprong op De Dijk (zeventiende) is negen punten. Het gat is twee punten met de nacompetitieplek van FC Lisse, dinsdag de tegenstander van De Treffers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De Treffers niet opgewassen tegen ESA

    De Treffers niet opgewassen tegen ESA

    GROESBEEK - De Treffers dat zich in de zaterdag derde klasse A thuis op het kunstgras tegen ESA uit Arnhem niet kansloos voelde, stond na afloop met lege handen: 1-3 verlies. Trainer Delano Verwey van de Groesbekers was realistisch in zijn terugblik: ,,Dit verlies is zonde maar we speelden met een verzwakt elftal. En ik moet toegeven, we zaten ook niet goed in de wedstrijd. Toen we na rust bij 1-3 ook nog op ondertal kwamen, was het duel beslist en ging de nummer vier eenvoudig met de punten aan de haal.”

Amateurvoetbal