Volledig scherm
Coen Maertzdorf aan de bal namens De Treffers tegen Jong Sparta. Rechts Daniël van Straaten. © Ed van Alem

De Treffers verspeelt zege tegen 9 man Jong Sparta (Video)

GROESBEEK - De Treffers heeft zaterdagavond twee punten verspeeld tegen Jong Sparta. De Groesbeekse tweededivisionist speelde drie dagen na het debacle in de KNVB-beker tegen ASWH (0-3) met 3-3 gelijk tegen Jong Sparta, dat de wedstrijd met negen (!) man eindigde.

Het leek een makkelijke avond te worden voor De Treffers, zeker nadat Robert Mutzers de score na vier minuten opende. De Brabantse buitenspeler, zowat de kleinste van het veld, kopte een hoekschop van dichtbij binnen: 1-0. Maar in plaats van de voorsprong uit te breiden viel de gelijkmaker in de elfde minuut. Jong Sparta profiteerde via Ilias Alhaft optimaal van balverlies van linksback Nick de Bondt.

Diezelfde De Bondt was even later de gevierde man. De oud-Ajacied schoot met zijn linkerbeen een vrije trap fantastisch binnen, vol in de kruising. Net voor rust liep De Treffers verder weg. Mutzers kopte opnieuw raak, nu uit een afgemeten voorzet van Coen Maertzdorf.

Maar na de pauze was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Eerst scoorde Akram Salhi na balverlies van Bas Hendriks, nog geen minuut later schoof vleugelaanvaller Lovette Felicia na enkele scharen de 3-3 binnen. De wedstrijd stond op z'n kop, helemaal nadat rechtsback Ruggero Mannes van Jong Sparta in de 57ste minuut met een rode kaart van het veld werd gestuurd (overtreding op de doorgebroken Mutzers).

De Treffers creëerde enkele kansen met een man meer. Wesley Meeuwsen was tweemaal kort na elkaar dicht bij de 3-2: met een bal van de lijn en een schot gekeerd door doelman Ricardo Kieboom. In de blessuretijd ging een omhaal van invaller Remy Raterink net naast en werd Serghino Sanches van Jong Sparta nog weggestuurd.

Video: Dominique Pichel

Amateurvoetbal