Volledig scherm
Lowie van Zundert (rechts) in actie voor De Treffers tegen IJsselmeervogels. © David van Haren

De Treffers wil huurling Lowie van Zundert van NEC overnemen

GROESBEEK - De Treffers heeft zich bij NEC gemeld voor spits Lowie van Zundert. De Groesbeekse voetbalclub wil de aanvaller definitief overnemen van de eerstedivisionist uit Nijmegen. De ploeg uit de tweede divisie huurt Van Zundert sinds de winterstop van de profclub.

Een obstakel voor de transfer vormt de verbintenis van Van Zundert bij NEC. De 20-jarige voetballer uit Ravenstein staat nog een jaar onder contract in De Goffert.

Impasse

Quote

Tegenstan­ders in de tweede divisie zijn slimmer, sterker en hebben meer ervaring dan in de beloften­com­pe­ti­tie

Lowie van Zundert

De Treffers hoopt op contractontbinding of anders een lage huursom om Van Zundert in te lijven. Van een akkoord is echter nog geen sprake, zegt Roderik van Kerkhof van Futuralis, het bedrijf dat de zaken van Van Zundert behartigt. ,,De gesprekken zitten in een impasse”, zegt Van Kerkhof.

Van Zundert heeft over belangstelling niets te klagen. Ook andere clubs hebben al geïnformeerd. Volgens Van Kerkhof gaat de voorkeur van de aanvaller uit naar een langer verblijf bij De Treffers. Van Zundert wil zelf niet ingaan op de interesse van de Groesbeekse voetbalclub.

Droom

,,Van NEC heb ik nog niets gehoord, maar in principe keer ik er terug”, zegt Van Zundert. ,,Mijn droom is om te slagen in het profvoetbal. Als ik bij NEC een kans krijg, dan wil ik die pakken.”

Van Zundert heeft in de tweede seizoenshelft indruk gemaakt bij De Treffers. In zeventien duels scoorde hij zes keer en gaf vier assists. ,,Dit halfjaar heeft me goed gedaan. Ik heb elke week gespeeld en stappen gezet. Tegenstanders in de tweede divisie zijn slimmer, sterker en hebben meer ervaring dan in de beloftencompetitie. Ik moest een tandje bijzetten. Ik voel de waardering bij De Treffers. We hebben ook echt een leuke ploeg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal