Robin Janssen van De Treffers (links) probeert een schot van Jacob Noordmans van Koninklijke HFC te blokken.
Volledig scherm
Robin Janssen van De Treffers (links) probeert een schot van Jacob Noordmans van Koninklijke HFC te blokken. © David van Haren

De Treffers zet Janssen en Janssen in wachtkamer

GROESBEEK - De Treffers zet Joris Janssen en Robin Janssen in de wachtkamer. Bij de winterevaluatie heeft de club duidelijk gemaakt dat de twee nog niet in aanmerking komen voor een nieuw contract. De twee Janssens zijn onaangenaam verrast.

De Groesbeekse tweededivisionist verlengde recent de verbintenissen van de ene na de andere speler. Janssen en Janssen, beiden behorend tot het meubilair op sportpark Zuid, komen daar op korte termijn niet bij. Zij moeten zich na de winterstop eerst bewijzen. 

,,Dit heb ik niet eerder meegemaakt”, zegt Robin Janssen. De 32-jarige middenvelder uit Milsbeek is bezig aan zijn twaalfde jaar bij De Treffers. Joris Janssen (25) speelt er zijn zesde seizoen. Beiden waren de voorgaande jaren sterkhouders, onder trainer Jan de Jonge zijn ze op het tweede plan geraakt. 

Waardering

Joris Janssen zit Jip Bartels van TEC op de huid.
Volledig scherm
Joris Janssen zit Jip Bartels van TEC op de huid. © Raphael Drent

,,Natuurlijk. Ik ben pas anderhalve maand terug na een knieblessure, maar het is niet zo dat ze me de laatste jaren niet hebben zien spelen”, zegt Robin Janssen. ,,Ik heb voorheen bijna alles gespeeld. Op testen bij de training scoor ik goed. Ik ben fit.”

De Treffers wil niet uitweiden over de inhoud van de gesprekken. ,,Ik ben de club altijd trouw gebleven, ik had meer waardering verwacht”, geeft Robin Janssen aan. ,,Maar ik wil er niet te lang bij stilstaan. Het seizoen is nog lang en ik zal altijd mijn best doen.”

Joris Janssen baalt. ,,Bij De Treffers wisten ze nog niet wat ze met mij aan wilden. Van die onduidelijkheid kijk ik op. Ik ben vijf jaar basisspeler geweest hier, hè.”

Amateurvoetbal