Volledig scherm
Doelman Desny Royendijk (met bal) van Achilles’29 roept zijn verdediging tot de orde in de derby tegen De Treffers. Rechts aanvoerder Jesse Edge. © David van Haren

Degradatie Achilles'29 lijkt
onafwendbaar na forse puntenstraf

UpdateZEIST/GROESBEEK – De KNVB heeft Achilles’29 bestraft met vijf punten in mindering. De voetbalbond heeft de sanctie opgelegd omdat de Groesbeekse club niet aan de betalingsverplichtingen heeft voldaan die in de licentievoorwaarden staan. Degradatie uit de tweede divisie lijkt daardoor onafwendbaar voor Achilles.

De licentiecommissie van de KNVB heeft Achilles de puntenstraf opgelegd, omdat de club op drie punten niet had voldaan aan de voorwaarden.

Voor de clubs in de landelijke voetbalcompetitie gelden diverse licentie-eisen, zoals het aantal contractspelers en voorwaarden voor de betalingen.

Drie overtredingen

Drie strafpunten zijn vanwege de betalingsachterstand die Achilles had aan de werknemers, één punt vanwege schulden bij de Belastingdienst en één punt voor schuld aan een andere voetbalclub, zo legt de KNVB op de eigen site uit. In januari is de proftak van Achilles failliet verklaard vanwege de schuld van 400.000 euro bij de Belastingdienst.

Achilles bracht de straf donderdag naar buiten. De club was tegen de sanctie in beroep gegaan, maar de beroepscommissie van de KNVB vond de argumenten van de club ongegrond.

Gevolgen stand

Achilles valt door de puntenaftrek terug naar elf punten. De ploeg van trainer Arno Arts was al hekkensluiter. De onderste twee teams in de tweede divisie degraderen rechtstreeks, de nummers 15 en 16 spelen nacompetitie. De Treffers staat als nummer 14 op de onderste ‘veilige’ plaats met 24 punten, voor Achilles dus een gat van 13 punten. Achilles speelt dit seizoen nog twaalf competitieduels.

Achilles kreeg eerder dit seizoen al een punt aftrek, omdat de begroting volgens de KNVB ‘niet reëel’ was. Achilles won dit seizoen vijf keer en speelde tweemaal gelijk. Van de zeventien punten heeft het team er dus nog maar elf over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal