Volledig scherm
Thomas Loning (rechts) van Achilles’29, hier eerder dit seizoen in het duel met Stedoco. © Richard van Hoek Fotografie

Degradatiezorgen Achilles’29 nemen toe: na punt aftrek volgt nederlaag

GROESBEEK – De problemen van Achilles’29 in de derde divisie zijn zaterdag verder toegenomen. De Groesbeekse club verloor op eigen veld van topploeg Quick Boys (3-5) en zag concurrent Eemdijk winnen van FC Lisse (3-0). Doordat Achilles deze week ook al een punt aftrek kreeg, is de eerste nacompetitieplek nu ver uit zicht.

De degradatiekandidaat toonde zaterdag veerkracht tegen Quick Boys. Na de snelle 1-0 maakte Yunus Efe gelijk (kopbal). De gasten uit Katwijk liepen daarna uit naar 1-4, maar opnieuw knokte Achilles zich terug. Clubtopscorer Kevin Schmidt (bekeken schot) en Efe (knal in de korte hoek) scoorden: 3-4. Op het moment dat de formatie van trainer Arno Arts meer risico’s ging nemen achterin viel de beslissende vijfde goal van Quick Boys.

Straf KNVB

Achilles won vorige week nog van Eemdijk (0-2) en veroverde daarmee een nacompetitieplek. Die ging afgelopen maandag weer verloren, doordat de Groesbeekse club een punt in mindering kreeg van de KNVB. De straf werd gegeven, omdat bij de financiële jaarstukken de goedkeuring van een accountant ontbrak. 

,,De spelers waren na het nieuws over de punt aftrek ontzettend aangeslagen, maar ze gingen nu weer als de brandweer”, zei trainer Arts. ,,Echt grote klasse van de jongens.”

Directe degradatieplek

Eemdijk heeft nu drie punten meer dan Achilles, dat op de bovenste directe degradatieplek staat. Bovendien heeft Eemdijk een veel beter doelsaldo. Er zijn nog vijf competitieduels te spelen. 

,,Het wordt een ontzettend lastig verhaal, maar dat is het al het hele seizoen”, zei Arts. ,,We gaan gewoon door. Ook deze wedstrijd hebben we goed gespeeld. Ik stond echt te kijken van onze veerkracht. Ik kan niemand iets verwijten.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal