Volledig scherm
Robin Custers aan de bal, eerder dit seizoen. © Theo Peeters

Degradatiezorgen Juliana’31 nemen verder toe

OOSTZAAN De degradatiezorgen bij Juliana’31 zijn verder toegenomen door de nederlaag zondag bij OFC: 3-2. Door het verlies in Oostzaan is de marge voor de Maldense derdedivisionist naar de ‘veilige’ veertiende plek, waar nu UDI’19 staat, gegroeid tot vijf punten.

Juliana, vijftiende op de ranglijst in de zondagse derde divisie, wacht de komende weken cruciale duels met Jong FC Den Bosch en Jong Achilles’29. Beide ploegen staan onder de formatie van trainer Arnold Brehler. „We moeten die wedstrijden absoluut winnen. We kunnen niet blijven roepen dat er nog genoeg wedstrijden te spelen zijn. Er is nog geen man overboord, maar op een gegeven moment is het cruciaal om bij te blijven”, zei trainer Brehler.

OFC stond halverwege al met 2-0 voor door goals van Chris Bonevacia en Rachid El Yaghmouri. Na de 3-0 van Bilal El Yacoubi leek het duel beslist, toch knokte Juliana zich terug. Robin Custers maakte 3-1. Lorenzo Rieken bracht de spanning een kwartier voor tijd helemaal terug.

Jong Achilles
Het duel tussen Jong Achilles’29 en Jong De Graafschap werd zaterdag in de rust gestaakt vanwege de mist in Groesbeek. Grootste probleem was dat de assistent-scheidsrechters de overkant van het veld niet meer konden zien. De stand was 1-1.

Aron de Koning had De Graafschap op voorsprong gezet op De Heikant. Omid Popalzay maakte gelijk. Het duel wordt waarschijnlijk op woensdag 14 december uitgespeeld.

Amateurvoetbal