Volledig scherm
Bo de Groot kopt een bal op doel. Foto: Theo Peeters

Derby tussen Overasseltse Boys en Eendracht’30 in evenwicht

Overasselt – Overasseltse Boys en Eendracht’30 speelden zondag in de vierde klasse E gelijk. De derby tussen de Overasseltse thuisclub en Mookse uitploeg eindigde in 1-1. Voor rust kwam Eendracht op voorsprong via een eigen doelpunt, na rust maakte Overasseltse Boys gelijk via een goal van Bo de Groot.

Thomas Peeters Weem was de ongelukkige in de eerste helft die een voorzet het eigen doel in gleed, waardoor Eendracht de leiding pakte. Daarvoor had de thuisploeg de score kunnen openen, maar De Groot kopte een hoge voorzet op de lat. Later in de eerste helft belandde een vlammend schot van Eendracht-aanvaller Bob Bakker ook op het aluminium.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat rommeliger. Beide ploegen maakten meer overtredingen en de thuisploeg probeerde meer de lange bal de hanteren. Daardoor verloor Eendracht steeds meer de grip op de wedstrijd, wat leidde tot een mooie goal van Overasseltse Boys. De Groot schoot de bal vrij vanaf de 16-meter hoog in het net.

Het was de derde wedstrijd van het seizoen voor de ploegen, die bij elkaar in buurt liggen. Overasseltse Boys heeft vier punten, Eendracht vijf punten.

Amateurvoetbal