Volledig scherm
De voetbalsters van Orion vieren het kampioenschap in de tweede klasse H. © Flip Franssen

Derde promotie in vier jaar voor vrouwenploeg Orion

VideoNIJMEGEN – Orion promoveert met de vrouwenploeg naar de eerste klasse. De Nijmeegse equipe veroverde zondag met de winst (0-2) bij rivaal Trekvogels 2 de titel in de tweede klasse H. Orion stelde daarmee de derde promotie in vier jaar veilig.

Het piepjonge vrouwenteam klimt in razende vaart omhoog. De huidige ploeg zet het werk voort van de ‘oude garde’. Orion promoveerde in 2015 als kampioen naar de derde klasse, maar de toenmalige ploeg met veelal dertigers en veertigers wilde helemaal niet meer hogerop.

Orion besluit daarop een nieuw vlaggenschip te formeren, met veelal talentvolle tieners. Het kampioenschap (afgetekend) in het derde jaar van dat team is de fraaie bekroning van het nieuwe beleid.

Trainer Patrick van Tilburg en zijn elftal moesten zondag wel geduld hebben. Orion had de hele wedstrijd de overhand tegen Trekvogels 2, maar de openingstreffer valt pas na 83 minuten. Anne Tankink kopt knap raak uit een voorzet van Rinke Blanksma. Daarna maakt invaller Fien van der Borgh er 0-2 van.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal