Volledig scherm
Paul Frenken van DIO’30 staat op het punt de bal te controleren. Achter hem gaat Matthias Haenen van Union het duel aan. © Foto: Flip Franssen

DIO’30 verslaat Union en stoot door naar tweede plek

DRUTEN - DIO’30 blijft verrassen in de tweede klasse I. De gepromoveerde club uit Druten klom zondag naar de tweede plaats door Union eenvoudig met 2-0 te verslaan. Concurrent WAVV verloor met 2-1 bij Spero.

Lang lonkte zelfs de eerste plaats voor DIO, aangezien koploper MASV het moeilijk had tegen Vorden. Uiteindelijk stond er alsnog 3-2 op het scorebord, waardoor de Drutenaren op twee punten achterstand staan van MASV, dat ook een wedstrijd tegoed heeft.

Tegen Union ging het DIO vrij eenvoudig af, al was de wedstrijd in de beginfase nog in balans. Pas toen Paul Frenken een afvallende bal voor zijn voeten kreeg en vanaf een meter of twintig succesvol uithaalde, kreeg de thuisploeg de wedstrijd onder controle. Halverwege de eerste helft tekende Luc Verhoeven na een goede aanval voor 2-0.

Daarna was het ook DIO dat kansen kreeg op meer. Dadier Casal hielp enkele kansen om zeep, terwijl Bryan Croonen er in twee instanties niet in slaagde om te scoren. De spits stuitte eerst op keeper Roel Barends en schoot vervolgens naast. In de tweede helft raakte Giovanni Leidelmeyer ook nog de paal. Zodoende bleef het bij 2-0.

Amateurvoetbal