Jesse Akkers is terug bij tweedeklasser DIO'30.
Volledig scherm
Jesse Akkers is terug bij tweedeklasser DIO'30. © Van den Hurk Foto

DIO’30 versterkt zich: club haalt veel oude bekenden terug

DRUTEN - De selectie van DIO’30 gaat flink op de schop. De tweedeklasser uit Druten trekt zeven nieuwe spelers aan, daartegenover staan zes voetballers die vertrekken. 

Veel spelers die komen, hebben al een verleden bij de Maas en Waalse club. Zo komt Arthur van den Eeckhout na twee seizoenen Alverna in Wijchen terug naar het oude nest. De aanvaller vertrok toen als topscorer met zestien doelpunten bij DIO en was ook in de eerste klasse regelmatig trefzeker. 

Lars van Mil en Julian de Bie (komen over van Beuningse Boys) vertrokken vorig seizoen uit Druten, maar sluiten nu dus weer aan. Van eersteklasser Leones uit Beneden-Leeuwen komen Luc te Braake en Luc van Hoeve over. Van Hoeve speelde in de jeugd bij DIO, hetzelfde geldt voor Drutenaar Jesse Akkers.

Doelman Ted Verberne, die overkomt van DFS Opheusden, heeft geen verleden bij DIO. Hij is de vervanger van keeper Dennis Amati, die stopt.

Ook Niels Goertz (Vianen Vooruit), Dadier Casal (Alverna), Jelle Hoes (lager team), Mouctar Jalloh en Emir Tiganj (beiden onbekend) vertrekken. DIO staat komend seizoen onder leiding van Stefan Muller, de oefenmeester komt over van hoofdklasser Achilles’29 uit Groesbeek. Hij is de opvolger van Jord Roos, die twee seizoenen trainer was bij DIO en in zijn eerste seizoen kampioen werd van de derde klasse D.   

Amateurvoetbal