Volledig scherm
Richard Schür van SCE (wit) controleert de bal tegen Diosa. © Sander Janssen

Diosa neemt koppositie over na comeback tegen SCE

BALGOIJ - Diosa heeft zondag de koppositie gegrepen in de vierde klasse E. De ploeg uit Balgoij kwam thuis tegen SCE terug ban een achterstand en won met 2-1. Doordat lijstaanvoerder FC Kunde verloor (2-4 van SC Millingen) en ook concurrent Krayenhoff onderuit ging (6-3 tegen UHC) gaat Diosa na vijf speelrondes alleen aan kop.

Daar zag het in de rust nog niet uit in het duel met SCE. De Nijmegenaren waren in de eerste helft beter. Trainer Serge Heuveling debuteerde bij SCE. Hij verving deze week Berry Breems, die zijn taken als coach niet langer kon combineren met zijn werk. Heuveling zag zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong komen door een kopbal van Richard Schür.

Volledig scherm
Trainer Serge Heuveling van SCE. © Sander Janssen

In de tweede helft tapte Diosa uit een ander vaatje, al werd de ploeg wel in het zadel geholpen bij de gelijkmaker. Een schot van aanvoerder Tim Theunissen werd van richting veranderd, waardoor keeper Diego Tang kansloos was. Daarna was Diosa de betere ploeg. Met nog ruim tien minuten te gaan leverde dat de 2-1 op via verdediger Ramon Sanders, die scoorde met zijn hoofd. SCE had daar niet meer van terug.

Diosa heeft na vijf wedstrijden dertien punten, één meer dan Kunde en Aquila. Met +13 heeft de formatie uit Balgoij ook een uitstekend doelsaldo. SCE zakt verder weg en staat nu onder Roda’28 (11 punten) en gelijk met Krayenhoff (10 punten).

Amateurvoetbal