Volledig scherm
Archiefbeeld: Juliana-speler Wouter op den Camp (rechts) scoorde voor de Maldenaren in de districtsbeker bij CSV Apeldoorn. De Gelderlander DG FOTO SPORT © David van Haren

Districtsbeker: Juliana en DIO'30 bekeren door na strafschoppen, ook SCE een ronde verder

APELDOORN - Juliana'31 heeft zaterdag op memorabele wijze de tweede ronde van de districtsbeker Oost gehaald. De Maldense hoofdklasser gaf bij CSV Apeldoorn een 0-2 voorsprong binnen vijf minuten weg (2-2), maar won de penaltyserie die daarop volgde. Na twee missers van de zaterdageersteklasser schoot Bob Rossen de beslissende strafschop binnen. 

In het districtsbekertoernooi volgen na 90 minuten penalty's na een gelijkspel. ,,We baalden als een stekker, maar moesten snel schakelen”, zei Juliana-coach Maurits Pol. ,,Dat lukte, want we namen de penalty's goed.” Twan Smits miste voor Juliana, maar CSV Apeldoorn schoot één keer over en één keer op de lat.   

De Maldense uitploeg scoorde voor rust via Robin Rafael en in de tweede helft leek invaller Wouter op den Camp het duel te beslissen (0-2). In de laatste vijf minuten maakte de thuisploeg toch nog twee doelpunten. ,,Ik vraag me nu nog steeds af hoe het mogelijk is dat we de wedstrijd zo weggaven. Ik ben blij dat we door zijn, want we zien de beker als een mooie kans.”  

Bij DIO'30 was doelman Dennis Amati de grote held. Nadat de bekerwedstrijd in Druten tegen SDV Barneveld in 0-0 eindigde, pakte hij meteen de eerste twee strafschoppen van de uitploeg. De tweedeklasser won zo de penaltyreeks eenvoudig van met 3-1 van de zaterdageersteklasser. Michel Falize, Nick Schierboom en Paul Frenken schoten raak vanaf elf meter. Daarna miste Barneveld en was het duel beslist.   

DIO-trainer Jord Roos: ,,We nemen weleens een penalty op de training, maar Dennis deed het fantastisch. Hij wachtte lang en zat telkens goed. Het is een verdiende zege, want wij waren de bovenliggende partij. Dat was knap, want zij konden goed voetballen.” 

SCE won in Nijmegen van Advendo'57 uit Ederveen: 1-0. Een doelpunt na twintig seconden van Nicky Sander gaf de doorslag. De thuisploeg had de bal in bezit vanaf de aftrap. Een smet op de zege tegen de zaterdagderdeklasser was het uitvallen van Robbin van Zantvliet. Hij kwam in botsing met de keeper van de tegenstander en heeft daarbij waarschijnlijk een beenbreuk opgelopen. 

Trainer van SCE Serge Heuveling: ,,Het was een eerlijk duel om de bal, maar daarna had hij veel pijn.” Volgens de coach kwam de zege niet in gevaar na de vroege openingstreffer. ,,Een goede tegenstander in de volgende ronde zou een mooie uitdaging zijn. Ik denk niet dat wij dan weg worden gespeeld.”  

In Hernen verspeelde UHC twee keer een voorsprong tegen De Paasberg: 2-3. De combinatieploeg uit Bergharen, Hernen en Leur scoorde via Jorn Tax (1-0) en Sam Peters (2-1) tegen de Arnhemse zaterdagvierdeklasser. UHC, zelf actief in de vierde klasse E, speelde met een jonge ploeg. 

,,Zij hadden meer routine”, zei UHC-oefenmeester Kasper Vullings. ,,Omdat wij slordig waren aan de bal, zag ik bij onze voorsprong het wel aankomen dat we de wedstrijd uit handen gaven. We zijn er wel blij mee, sommigen willen af en toe een vrij weekend.”  

Amateurvoetbal