Volledig scherm
Lowie van Zundert bij zijn debuut voor De Treffers tegen Jong Sparta. © Pro Shots/David van Haren

Droomdebuut NEC-huurling Van Zundert bij De Treffers

GROESBEEK - Lowie van Zundert heeft indruk gemaakt bij zijn debuut voor De Treffers. De aanvaller uit Ravenstein scoorde en gaf een assist zondagmiddag bij de 3-1 overwinning van de Groesbeekse voetbalclub op Jong Sparta.

De Treffers boekte zo een broodnodige zege in de tweede divisie. De ploeg van trainer Anton Janssen was met slechts drie punten uit de laatste zes duels weggezakt naar de onderste regionen.

NEC-huurling

Van Zundert, gehuurd van NEC deze winterstop, bediende na acht minuten Niek Versteegen. De vleugelspits die de eerste seizoenshelft miste vanwege een gebroken middenvoetsbeentje schoot fraai met links tegendraads raak: 1-0.

Na twintig minuten maakte Van Zundert zelf de 2-0. Hij tikte een corner van Boy van de Beek binnen. Met een afstandsschot stelde hij vervolgens doelman Kenny Lipman van Jong Sparta op de proef en gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan Versteegen, die de kopkans liet liggen. Vervolgens stuitte Van Zundert zelf op Lipman vanuit een moeilijke hoek.

Rode kaart

Uit het niets kwam Jong Sparta terug in de wedstrijd via Gianni dos Santos. Keeper Niels Kornelis voorkwam even later zelfs de gelijkmaker, bij een schot van Ragnar Ache. De Sparta-spits was tien minuten voor tijd opnieuw dicht bij de 2-2, zijn kopbal eindigde op de paal. Toen stond De Treffers al met een man meer, na de rode kaart van Jong Sparta-verdediger Daan van Unen (ontnemen scoringskans).

Coen Maertzdorf gooide de wedstrijd in de 85ste minuut in het slot met de mooiste treffer van de middag. Hij bekroonde een solo van eigen helft met de 3-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal