Eendracht’30-aanvaller scoort met zijn hand: ‘Gelukkig is er geen VAR’

VideoMOOK - Eendracht’30 heeft zondag op een bijzondere manier de ban gebroken tegen Union. Aanvaller Carlito de Zeeuw zette de ploeg uit de tweede klasse I in de extra tijd op voorsprong door uit een vrije trap van Daley Hoogakker met zijn hand te scoren. Eendracht won uiteindelijk met 2-0.

De Zeeuw gaf na afloop toe dat hij de bal met zijn hand raakte. ,,Daley sneed de bal nogal scherp aan. Er stonden twintig spelers in het strafschopgebied en we gingen allemaal naar de bal, maar ik was er als eerst. Met mijn hoofd kon ik er niet bij, dus ik tikte ‘m binnen en dacht: laten we maar juichen, dan wordt-ie misschien goedgekeurd.”

De arbitrage merkte de handsbal niet op. ,,Het was voor de scheidsrechter ook gewoon moeilijk te zien. Er waren van Union ook maar een paar spelers die appelleerden. Er is gelukkig geen VAR, dat scheelt. En als ik niet had gescoord, stond mijn broertje (Marciano, red.) achter me en had hij het wel gedaan. Ik doe er alles aan om te winnen, daar sta ik ook een beetje om bekend. Ik kan ook niet zo goed koppen, dus dan maar op deze manier.”

‘Superslecht’

Volledig scherm
Carlito de Zeeuw van Eendracht’30 in een eerdere wedstrijd tegen DIO’30. © Theo Peeters

Uiteindelijk verdubbelde Eendracht de marge nog. De Zeeuw bediende toen Hoogakker, die er 2-0 van maakte. Union-trainer Fabian Krebbers keerde balend terug naar huis. ,,Het was van beide kanten een superslechte wedstrijd die geen winnaar had verdiend. 0-0 was voor ons het maximaal haalbare. Zuur dat we verliezen, maar aan de andere kant hebben wij ook nauwelijks gevoetbald. De handsbal heb ik ook niet gezien.”

DIO’30 bleef in goede vorm en versloeg Spero: 0-2. De Drutenaren staan op een gedeelde twee plek. ,,Ik ben benieuwd hoe lang we dit kunnen volhouden. Met veertien goals scoren we niet zo veel, maar we hebben ook de minst gepasseerde defensie”, sprak trainer Jord Roos, die Giovanni Leidelmeyer en Luc Verhoeven zag scoren.

Quick 1888 kreeg complimenten van tegenstander WAVV, maar bleef wel voor de zevende keer dit seizoen met lege handen achter: 2-4. ,,Alle lof voor mijn spelers, want ze hebben echt goed gespeeld”, zei trainer Ivo Rossen. ,,Bij de tegenstander zei men dat het onvoorstelbaar is dat wij zo laag staan op de ranglijst. Gezien de verhoudingen hadden we met 6-4 moeten winnen, maar wij hebben te veel moeite met scoren.”

Engin Güngör en Saïd Hamidi vonden het net voor Quick.

Amateurvoetbal