Volledig scherm
Eendracht'30 viert op de achtergrond feest, terwijl de spelers van VDZ verslagen op de grond liggen. © Flip Franssen

Eendracht’30 handhaaft zich na zinderende verlenging

NIJMEGEN – Eendracht’30 speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. De voetbalformatie uit Mook won zondag via verlenging de finale van de nacompetitie tegen VDZ: 1-0.

Het doelpunt van Eendracht liet lang op zich wachten op het terrein van DVOL in Lent, hoewel de ploeg van vertrekkend trainer Fred Razing in de eerste helft genoeg kansen kreeg.

Bram van Wanroij volleerde tegen de paal en Ruben Janssen zag een poging gekeerd worden door keeper Kwint Ceelen van de Arnhemmers.

Verlenging

In de tweede helft liet VDZ zich meer zien. De Arnhemse derdeklasser was enkele keren gevaarlijk via een hoekschop. Eendracht herpakte zich vervolgens en kreeg via Milan van Leth en invaller Mels Willems goede mogelijkheden, maar de afronding was niet goed genoeg.

In de verlenging zette de Mookse ploeg direct aan, met kansen voor Carlito de Zeeuw en invaller Mikey Lebbing. Na een kans voor VDZ sloeg Eendracht toe. De Zeeuw kapte een tegenstander uit en vond invaller Bas Roeloffs, die raak schoot: 1-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal