Volledig scherm
Niek Smulders van Eendracht'30 verstuurt een pass in de nacompetitiewedstrijd tegen PAX. © David van Haren

Eendracht'30 nog één wedstrijd verwijderd van handhaving

MOOK - Eendracht’30 hoeft nog maar één nacompetitiewedstrijd te winnen om zich te handhaven in de tweede klasse. De voetbalploeg uit Mook won na een uitputtingsslag met 2-1 van PAX uit het Gelderse Hengelo. Eendracht speelt komende zondag de beslissingswedstrijd tegen VDZ uit Arnhem.

De thuisploeg uit Mook kende een geweldige start. Na een prima actie van Ruben Janssen aan de rechterkant klopte Tim van Ooijen bij de tweede paal de doelman. Van Ooijen schoof bal tegendraads in de verre hoek: 1-0.

Na twintig minuten kwam PAX terug. Tim Arends schoot vanuit de draai knap raak en maakte daarmee de verdiende gelijkmaker: 1-1. Toch kwam Eendracht vlak voor rust weer de voorsprong. Carlito de Zeeuw reageerde attent na een afgeslagen voorzet: 2-1.

De tweede helft stond bol van de spanning en leverde een aantal hachelijke momenten op voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor mag Eendracht nog altijd hopen op lijfsbehoud in de tweede klasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal