Volledig scherm
Tim Hya geeft voor namens Quick 1888, eerder dit seizoen tegen Orion. © Gerard Verschooten

Eerste klasse: Dubbelop schade voor Quick 1888

NIJMEGEN - Quick 1888 liep zondag in de eerste klasse E flinke averij op in de wedstrijd tegen Rigtersbleek: 0-2. Door de nederlaag zakten de Nijmegenaren naar de zesde plek. Bovendien eindigde de thuisclub het duel met negen spelers.

Youssef Ouchene kreeg, bij een 0-1 tussenstand, na een uur voetballen rood voor een slaande beweging. Timo Hya kon kort daarna ook vertrekken wegens commentaar op de leiding. Teun Golbach bracht de bezoekers halverwege de eerste helft aan de leiding. Milan Verschoor maakte in de slotfase nog 0-2.

AWC verzuimde in de zuidelijke eerste klasse C de laatste plaats over te doen aan MOC’17. De Wijchenaren kwamen bij de concurrent in Bergen op Zoom niet verder dan een gelijkspel: 1-1. AWC stond al na een minuut op achterstand toen doelman Dennis de Koning over een houdbaar schot dook. Jim Toonen trok na ruim een uur spelen de stand gelijk met een snoeihard schot. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen AWC en MOC’17 één punt.

De amateurs van NEC haalden in Oss een punt bij subtopper TOP: 1-1. Armin Alibasic kopte na 78 minuten raak voor de thuisclub. Vier minuten later deed verdediger Jens Rossen hetzelfde uit een corner van Romano Jansen. NEC zakte door het gelijke spel naar de negende plaats.

Amateurvoetbal