Eerste regioclash in eerste klasse op 6 oktober

NIJMEGEN - Vier eersteklassers uit deze regio beginnen het voetbalseizoen op 22 september met een thuiswedstrijd. Dat staat in het competitieprogramma dat de KNVB zondag bekendmaakte.

In de eerste klasse C start alleen Leones met een uitwedstrijd, in Sint-Oedenrode tegen Rhode. NEC opent thuis tegen Brabantia, Alverna en Woezik beginnen op eigen veld tegen respectievelijk Unitas’30 en Nemelaer.

De eerste regioclash is op 6 oktober. Dan gaat Alverna op bezoek bij Leones.

Eerste en tweede klasse

In de eerste klasse E staat pas op 8 december de eerste aansprekende regioderby op het programma als Orion BVC ontvangt. Orion maakt zijn rentree op dit niveau met een thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. BVC speelt uit tegen Heino.

Ook veel thuiswedstrijden voor regionale ploegen in de tweede klasse I, waar DIO’30 opent tegen Vorden. Eendracht’30 speelt op eigen veld tegen MASV, terwijl Union Concordia Wehl op bezoek krijgt. Alleen Quick 1888 begint buitenshuis, tegen DCS uit Zevenaar. In de derde speelronde, op 6 oktober, treffen Union en Quick elkaar voor de eerste regioderby.

Vrouwen

In de eerste speelronde van de derde klasse opent het gepromoveerde Groesbeekse Boys in Haalderen tegen Havo. Verdere interessante duels zijn Rood Wit-Trekvogels, Germania-Brakkenstein en Blauw Wit-Beuningse Boys. Een niveau lager begint het gereanimeerde Hatert met een uitwedstrijd tegen Overasseltse Boys.

De vrouwen van Woezik beginnen aan het tweede achtereenvolgende seizoen in de topklasse met een bezoek aan Be Quick’28. 

Volledig scherm
Alverna (rood shirt) en Woezik beginnen dit seizoen met een thuiswedstrijd. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal