Volledig scherm
Sebastiaan Groffen (links) van Trekvogels en Jari van Ginkel (Alverna) duelleren om de bal. © Gerard Verschooten

Eigen doelpunt in laatste minuut voorkomt bekerstunt Trekvogels tegen Alverna

NIJMEGEN - Trekvogels was donderdagavond lang op weg naar een bekerstunt tegen Alverna. Pas in de negentigste minuut ging het mis voor de Nijmeegse derdeklasser, toen Kyle Honigh de bal in eigen doel werkte: 0-1. Eersteklasser Alverna plaatst zich daardoor voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi.  

De Wijchenaren pakten afgelopen zondag nog de periodetitel in de eerste klasse C (Zuid 1). De ploeg gaat aan het einde van het seizoen strijden om promotie naar de hoofdklasse, maar kreeg in de bekerwedstrijd veel weerstand van derdeklasser Trekvogels. 

Hoewel Trekvogels-doelman Mitch van de Dobbelsteen in de tweede helft een aantal keer redding bracht, was de thuisploeg  voor rust dicht bij de openingstreffer. Koen Lensen schoot van afstand net langs de paal. Na rust belandde een vrije trap van Trekvogels-middenvelder Brian Janssen op de lat.

Alverna zette daar weinig tegenover. Coach Zoran Borojevic had ervoor gekozen om een deel van zijn basisteam op de bank te houden. Uiteindelijk moesten vaste krachten Danny Meijer, Johnny Dobson en Derek de Bruijn toch nog invallen om de meubelen te redden. De uitploeg kreeg door de wissels meer grip op het middenveld, maar zelfs Alverna ging uit van een strafschoppenserie. Tot het ongelukkige moment van verdediger Honigh, die met zijn hak de bal in de kruising van zijn eigen doel werkte bij het uitverdedigen.  

Amateurvoetbal