Volledig scherm
Sebastiaan Groffen (Trekvogels) in luchtduel met Jari van Ginkel (Alverna, geheel rechts). Foto Gerard Verschooten © Gerard Verschooten

Eigen doelpunt voorkomt stunt van Trekvogels tegen Alverna

NIJMEGEN - Voor Kyle Honigh werd het een avond om snel te vergeten. Met een eigen goal tegen Alverna hielp hij ‘zijn’ Trekvogels schlemielig uit het bekertoernooi: 0-1. 

 Het was de 23-jarige Kyle Honigh die donderdagavond met een heus kelderklassemoment de bekerwedstrijd Trekvogels-Alverna besliste. In de 90ste minuut werkte de Nijmeegse verdediger de bal in de kruising van het verkeerde doel. Met zijn hak passeerde hij zijn eigen doelman Mitch van de Dobbelsteen. 

,,Dit gebeurt misschien één keer in duizend wedstrijden”, treurde Honigh vlak na zijn ongelukkige moment. ,,Ik merkte dat de bal voor mijn verkeerde voet viel en wilde nog switchen. Dat ging mis. Zonde, want ik had al door dat de laatste minuut was aangebroken.”

Promotie 

Een bekerstunt leek lange tijd in de maak. Trekvogels speelt in de derde klasse, terwijl eersteklasser Alverna afgelopen zondag nog de periodetitel pakte. Die ploeg gaat aan het einde van het seizoen strijden om promotie naar de hoofdklasse.

Honigh speelde een goede partij en jaagde net als zijn medespelers Alverna fel af. ,,We hebben het ze ontzettend moeilijk gemaakt, dat was onze doelstelling. Ze kregen maar een paar kansen en wij gaven weinig weg. Deze wedstrijd geeft daarom wel vertrouwen.”

Niet rouwig na afloop

Echt rouwig was de ploeg van coach Dinand van Haaren niet na afloop. Een bekerstunt tegen Alverna was mooi geweest, maar de kans op een nieuwe, sterke tegenstander was groot. Honigh kreeg grapjes met een serieuze ondertoon te verwerken van zijn ploegmaten. ‘Hij wilde strafschoppen voorkomen’ of ‘hij wilde een vrij weekend’. Honigh: ,,Ik baalde vooral vlak na het doelpunt als een stekker.”

Alverna-aanvoerder Jari van Ginkel kopte de bal door die uiteindelijk tot eigen doelpunt werd gepromoveerd. ,,Ik ging al uit van strafschoppen en die hadden we niet voorbereid”, vertelde hij. ,,We hielden daar voor de wedstrijd ook echt geen rekening mee, maar de jongens van Trekvogels waren beter dan verwacht. Het liep bij ons ook niet zoals het zou moeten.”

Probleem

Volgens de verdediger is het een terugkerend probleem voor Alverna, terwijl de resultaten uitstekend zijn. De Wijchenaren gaan aan kop in de eerste klasse C. ,,Dus als het wel een keer gaat lopen, zijn we nog sterker. De resultaten vallen de hele tijd net de goede kant op voor ons en de concurrentie laat steken vallen op cruciale momenten. Het is nog vroeg in het seizoen, maar we weten waar voor ons nog veel winst te behalen is. Dat geeft deze wedstrijd ook weer aan, want Trekvogels deed niet voor ons onder”, aldus Van Ginkel.

Hoewel Van de Dobbelsteen in de tweede helft een aantal keer redding bracht, was Trekvogels voor rust al dicht bij de openingstreffer. Koen Lensen schoot net langs de paal. Na rust schoot Trekvogels-middenvelder Brian Janssen een vrije trap tegen de lat.

Alverna stelde daar weinig tegenover. Coach Zoran Borojevic koos ervoor om een deel van zijn basisteam op de bank te houden. Uiteindelijk moesten de ervaren krachten Danny Meijer, Johnny Dobson en Derek de Bruijn toch nog invallen om een bekeruitschakeling te voorkomen. Van Ginkel: ,,Onze topprioriteit ligt bij de competitie, maar dit neemt niet weg dat we dit duel gewoon moesten winnen.” 

Amateurvoetbal