Volledig scherm
Sjoerd van der Hagt van Ewijk loopt juichend weg na de 2-0. © Orange Pictures/Ben Gal

Ewijk schrijft historie met promotie naar de derde klasse

ARNHEM – Ewijk heeft historie geschreven door voor het eerst in het 75-jarig bestaan van de voetbalclub de derde klasse te bereiken. De ploeg van trainer Bram Remkes versloeg zondag in de nacompetitie WWNA uit Apeldoorn op overtuigende wijze: 4-0.

Ewijk leidde op het veld van SML in Arnhem bij rust met 2-0 door treffers van Jordy Poppelier en invaller Sjoerd van der Hagt. Tussendoor kreeg WWNA de enige goede kans van de wedstrijd. Nick Hertgers kopte op de lat.

Afscheid De Waal

Koen de Waal, die zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal van Ewijk speelde, trof na rust tweemaal het aluminium. De aanvaller verzorgde wel de assist voor de 2-0 en de derde treffer na rust van Tom Diebels. Invaller Bas Jacobs maakte in de slotfase met een fraai lobje het kwartet compleet.

Ewijk bereikte de finale nadat vorige week in de tweede ronde rivaal Roda’28 was verslagen (2-1). De Winssenaren degradeerden daardoor naar de vierde klasse.

Sms'jes spelers

,,Door die overwinning kwam er wat los”, zei trainer Remkes, die in zijn eerste seizoen bij Ewijk is gepromoveerd. ,,Ik kreeg ’s nachts nog sms’jes van spelers, dat ze het zouden gaan flikken. Voor het eerst in de geschiedenis is Ewijk derdeklasser. Het besef moet nog komen.”

Het jubileum wordt komend weekend gevierd met onder meer een wedstrijd tegen Lucky Ajax

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal