Volledig scherm
FC Kunde op archiefbeeld na het behalen van het kampioenschap in de vijfde klasse. © David van Haren

FC Kunde boekt monsterzege op Hatert: 15-1

NIJMEGEN - FC Kunde heeft ­Hatert zondag de grootste nederlaag in decennia toegebracht. De Nijmeegse studenten wonnen in de vierde klasse E met 15-1 van de stadsgenoot.

Hatert verkeert al langere tijd in de problemen. De club trok vorig seizoen het eerste elftal terug, nadat een aanzienlijk deel van de selectie was gestopt. Daardoor volgde automatisch degradatie.

In eerste instantie kreeg Hatert geen nieuw eerste elftal op de been, maar de al overgeschreven reserveploeg van DVE-Trajanus wilde op het laatste moment de hoofdmacht vormen. Dat team, onder leiding van trainer Rachid Mechbal, heeft weinig succes. Hatert is na elf duels de puntloze hekkensluiter, met tien doelpunten en 69 tegentreffers.

Kunde leidde bij rust met 10-1. Ruben van Weering, Robin Goense en Jasper Martin maakten een hattrick voor de studentenploeg. Brian Willems, Menno Scholten (beiden 2x), Johan Bonekamp en Konstantin Cramer waren ook trefzeker. Tarik Amzour maakte de eretreffer (10-1).

Millingen bleef door de zege bij OSC (1-4) koploper. Het elftal van trainer Sven Jeuriëns, waar door de griep meerdere spelers ontbraken, stond halverwege voor door Dirk Spann: 0-1. Spann, Maarten Smits en Thom Celissen waren na rust trefzeker. Andy Berendsen was verantwoordelijk voor de Oosterhoutse goal.

Roda’28 boekte in Winssen een late overwinning op SCE: 2-1. ­Richard Schür zette de Nijmeegse gasten voor rust op 0-1 na een vrije trap van Kay de Kluis. Martijn van Kraaij maakte vervolgens gelijk, in de blessuretijd besliste Pim Tromp op aangeven van Van Kraaij het duel. Door de zege bleef Roda in het spoor van koploper Millingen en achtervolger Diosa, die beide een punt meer hebben (25 om 24).

DSZ won voor de derde keer op rij. Overasseltse Boys werd verslagen: 1-3. Jasper van Dreumel benutte, na een overtreding van Frank Meeuwsen, een strafschop. Meeuwsen kreeg rood voor de overtreding. Na de 0-2 van Van Dreumel scoorde Bram van Baren nog voor de club uit Boven-Leeuwen. Milan Nicolasen maakte de eretreffer.

SCP versloeg op eigen veld ­Nijmegen: 2-1. De thuisploeg uit Puiflijk had de tweede zege van het seizoen te danken aan Joël Willemsen. Hij opende de score vanaf de strafschopstip en benutte daarna de rebound van een vrije trap. Angelo Knoop maakte de Nijmeegse treffer uit een penalty.

Vierde klasse H

Milsbeek behield de koppositie in de vierde klasse H (Zuid 2). In Katwijk boekte de Milsbeekse formatie een nipte zege op SIOL: 1-2. Pepe ten Hoeve was de grote man bij de uitploeg. Hij was nog voor rust twee keer trefzeker voor Milsbeek. 

Amateurvoetbal