Volledig scherm
Omid Popalzay van Achilles’29 (links) in duel met Jelmer Vijlbrief van VVSB. © Pro Shots

FC Lienden pikt ook Popalzay van Achilles'29 op

LIENDEN – Omid Popalzay maakt het seizoen af bij FC Lienden. De aanvallende middenvelder was actief voor Achilles’29, maar door het faillissement van de bv kon hij weg.

De international van Afghanistan tekent tot het einde van het seizoen bij de Betuwse tweededivisieclub.

Popalzay hoopte de afgelopen weken nog op een buitenlands avontuur. Hij reisde zelfs af naar Bangkok voor een proefperiode bij Ratchaburi FC, maar besloot toch af te zien van een overgang naar Thailand. Ook een proefperiode IK Brage in Zweden liep op niets uit.

Spectaculaire goals

De achtvoudig international van Afghanistan, die al op jonge leeftijd naar Nederland kwam, maakte in 2015 de overstap van Jong NEC naar Achilles. Bij de Groesbeekse club maakte hij een wisselende indruk, met soms spectaculaire goals maar hij was lang niet altijd zeker van een basisplek. Dit seizoen kwam hij twaalf duels uit voor Achilles in de tweede divisie, waarin hij goed was voor vijf assists.

Tweede aanwinst

Popalzay is na Kürsad Sürmeli de tweede speler van Achilles die aansluit bij Lienden. De Nijmeegse middenvelder tekende vorige week bij de Betuwse club, nadat een overgang naar Adanaspor (Turkije) op het laatste moment niet doorging.

Meer lezen over het faillissement van Achilles'29? Bekijk ons dossier

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal