Volledig scherm
De Treffers-trainer Anton Janssen (rechts) en assistent Willie Willems in overleg met scheidsrechter Sander de Brito Roque (links) over het doorgaan van het duel met Koninklijke HFC. © Wouter Dill/Pro Shots

Frustratie bij De Treffers: duel met HFC net voor de aftrap afgelast

HAARLEM - De Treffers is zondag voor niets naar Haarlem gereisd. De wedstrijd van de Groesbeekse voetbalclub in de tweede divisie tegen Koninklijke HFC werd een kwartier voor aanvang alsnog afgelast.

Scheidsrechter Sander de Brito Roque keurde na overleg met de trainers Gertjan Tamerus (HFC) en Anton Janssen (De Treffers) het natuurgrasveld op het laatste moment af. Het veld was op veel plekken nog hard. Arbiter De Brito Roque vond dat daardoor de veiligheid van de spelers in gevaar kwam, en er een verhoogd risico op blessures was. De Treffers-trainer Janssen en collega Tamerus konden zich daarin vinden.

Toch heerste er bij de Groesbeekse equipe ook frustratie, vanwege de onnodige busreis die gemaakt was. Bij De Treffers spraken ze er schande van dat er niet eerder duidelijkheid was over de staat van het veld. ,,Er is zaterdag en zondagochtend nog contact geweest”, zei Janssen. ,,HFC meldde toen beide keren dat de wedstrijd zeker zou doorgaan. Waarom zeggen ze dan niet gewoon dat er twijfels zijn? De scheidsrechter, Gertjan en ik wilden alle drie niet spelen toen we het veld zagen.”

Een inhaaldatum is nog niet bekend. In de tweede divisie werd verder alleen het duel HHC Hardenberg-Barendrecht ook afgelast. De overige wedstrijden gingen allemaal door.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal