Geen spelers meer: BVC’12 stopt met zaterdagteam

BEEK - BVC’12 houdt rekening met een sanctie van de KNVB. De voetbalvereniging uit Beek (Ubbergen) heeft het eerste zaterdagteam teruggetrokken uit de vierde klasse A. Vanwege een spelersgebrek is er volgens BVC geen basis meer om verder te gaan in de competitie.

De KNVB heeft de club laten weten dat als het team twee keer niet komt opdagen, het elftal uit de competitie wordt genomen.

,,We hopen op een gesprek met de KNVB, de schade is al groot voor de club”, zegt aftredend voorzitter Sander Joosten van BVC. ,,We wilden het wel melden. Anders staan tegenstanders met de schoenen gepoetst op het veld, zonder dat wij komen opdagen.”

Aanklager KNVB

Het team blijft voorlopig nog in de competitiestand en het programma. De gevolgen voor de stand bij het verdwijnen van BVC zijn daarom nog niet doorgevoerd. ,,Vooralsnog is het verzoek tot terugtrekking afgewezen”, laat de KNVB via een woordvoerder weten. ,,De afmelding voor de wedstrijd van zaterdag (tegen Elistha, red) zal worden voorgelegd aan de aanklager. Die gaat over eventuele sancties.”

De dertien overgebleven voetballers besloten zelf te stoppen Vlak voor de start van de competitie stopte coach Martin de Winkel al vanwege ‘een gebrek aan discipline’. Joosten: ,,We vonden met Ronald Smits (ook trainer van het tweede team, red) snel een vervanger, maar de negatieve spiraal rond het team kon niet meer worden doorbroken.”

Tweede seizoen

Het zaterdagteam van BVC bestond pas sinds vorig seizoen, onder meer om doorstroming vanuit de jeugd te bevorderen. Het eerste zondagteam klom in razende vaart op vanuit de vijfde klasse en speelt dit seizoen in de eerste klasse. 

BVC stond na vier duels stijf onderaan in de vierde klasse A. De ploeg verloor 4 keer, scoorde pas 1 keer en kreeg 31 tegendoelpunten.

Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd van het zaterdagteam van BVC’12 (donkere broek) tegen Woezik vorig seizoen. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal