Volledig scherm
Jeroen Meijers (geheel links) schiet de 1-1 binnen voor Juliana'31 © Paul Rapp

Gelijkspel Juliana'31 bij rentree Van Veen

MALDEN - Juliana'31 blijft in de middenmoot van de derde divisie. De Maldense ploeg speelde zondag op eigen veld gelijk tegen UDI'19: 1-1. Bij Juliana begon Jeff van Veen centraal achterin.


De basisplek van Van Veen was opvallend, want de 29-jarige verdediger stopte juist na het vorige seizoen, na zes seizoenen in Malden. Wel bleef hij lid, waardoor Van Veen zondag als invalkracht kon meedoen. Juliana heeft door blessures en schorsingen een krappe selectie. Tegen UDI zaten ook drie jeugdspelers op de bank en een van hen, Jelte Arts, moest al vroeg invallen. Na 17 minuten viel linksachter Rick van Beijen geblesseerd uit. Hij had zich kort ervoor verstapt.

Fout De Kluis
Na 28 minuten kwam UDI op voorsprong. Doelman Mitchell de Kluis van Juliana tastte mis bij een hoekschop, verdediger Nick van Dijk van de bezoekers uit Uden kopte binnen: 0-1. Kort voor de rust had de Maldense thuisploeg pech. Op de tribune veerde menigeen zelfs al op voor de gelijkmaker van Juliana, maar de inzet van Daley Hoogakker van dicht bij ketste via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Vrije trap Meijers
Juliana begon sterk na de pauze. Een schot van Robin Custers na een goede aanval werd gekraakt en Wouter op den Camp net niet tot een schot na een combinatie. In de 71ste minuut viel de gelijkmaker. Jeroen Meijers knalde een vrije trap van de rand van het strafschopgebied raak: 1-1.
Kort daarna beleefde de Maldense ploeg enkele hachelijke momenten. Tot drie keer toe in enkele minuten tijd was UDI dicht bij een nieuwe voorsprong, maar doelman De Kluis redde twee keer geweldig en Joep van Geelkerken mikte rakelings naast. In blessuretijd kreeg Rinke Pennings van UDI zijn tweede gele kaart.

Volledig scherm
Rick van Beijnen wordt langs de zijlijn behandeld. De verdediger van Juliana'31 viel uit. © DG
71. Jeroen Meijers 1-1

Amateurvoetbal