Volledig scherm
Bas Elemans van Woezik met achter zich Sven van Gelder van Alverna. © David van Haren

‘Gelukje’ Skverer aan basis derbywinst Woezik op Alverna

WIJCHEN - Woezik gaat nog altijd aan kop in de eerste klasse C. De ploeg boekte zondag de tweede driepunter op rij door in de Wijchense derby af te rekenen met Alverna: 4-1.

Doelman Nicholas Skverer stond aan de basis van de Woezikse zege. Na een matige eerste helft voorkwam hij in de eerste minuut van het tweede bedrijf de 1-2 van Alverna. Skverer stopte een strafschop van Arthur van den Eeckhout en zag uitgerekend ex-Alvernees Bjorn Arts kort daarna uit een snelle uitval voor de Woezikse voorsprong zorgen.

Woezik was in de eerste helft tegen de verhouding in op voorsprong gekomen. Terwijl Alverna met verzorgd voetbal voor de meeste dreiging zorgde, counterde de thuisploeg in de 24e minuut naar de 1-0. Stijn Rambach rondde een prachtige pass van Gijs Diebels - over de hele - af met een rake schuiver in de verre hoek.

De gelijkmaker volgde nog geen tien minuten later. Alverna’s Cas van der Wal krulde een vrije trap van een meter of twintig fraai in de rechterbovenhoek. Zijn 1-1 betekende ook de ruststand.

Na de pauze en de door Skverer gestopte penalty gaf effectiviteit de doorslag in de vriendelijk verlopen burenruzie. In de 53e minuut besliste Vincent Buijssen het duel: 3-1. Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Eef Rutten uit een counter voor de 4-1.

Skverer betitelde het kantelpunt van de wedstrijd als ‘een gelukje’. ,,Ik koos toevallig de goede hoek, maar daarmee is het stoppen van zo’n penalty niet minder lekker. We willen zo snel mogelijk terug naar de hoofdklasse. De winst op Alverna is weer een stapje in de goede richting.’’

Woezik leidt nu met zes punten uit twee duels, Alverna heeft drie punten minder en bivakkeert in de middenmoot van de eerste klasse C.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal