Volledig scherm
AWC-trainer Camiel Jager pakte een knappe zege op Bennekom. © David van Haren

Geplaagd AWC schiet in beker wel met scherp

BENNEKOM - Het door degradatiezorgen geplaagde AWC heeft wel succes in het bekertoernooi. De Wijchense voetballers, die in de hoofdklasse B op de voorlaatste plaats staan, plaatsten zich door een 8-3 overwinning bij eersteklasser Bennekom voor de volgende ronde.

,,Hopelijk geeft dit een impuls”, zei coach Camiel Jager na de ­zege op de club waar hij als trainer begon. ,,Ze staan in de rij om me de hand te schudden.” Voor AWC scoorden Safa Kizir (4), Frens Stevens (2) Youri Hubers en Job van de Groes.

Woezik

Woezik incasseerde na het verspelen van de periodetitel in de eerste klasse C opnieuw een tegenvaller. De Wijchense ploeg werd met 2-0 uitgeschakeld door tweedeklasser Columbia. ,,We begonnen goed”, zag trainer Ferdi Akankan. ,,Na rust werden zij sterker, maar kregen wij de beste kansen.” Nadat Gijs Diebels van Woezik de lat had getroffen, scoorden de Apeldoorners in de slotfase tweemaal.

Blauw Wit, koploper in de derde klasse D, won met 5-2 bij Avios/DBV. ,,Zij waren een maatje te groot, maar bij 0-0 raakten we wél de paal”, zei Jeroen van Kampen, trainer van de vijfdeklasser. Door Rik Bours, Joep Martens

(beiden 2x) en Bas Peters kwam Blauw Wit met 5-0 voor. Daan Dremmers scoorde tweemaal voor de thuisclub. ,,We hopen op een leuke loting”, zei trainer Charles Kazlauskas van Blauw Wit.

Diosa

Vierdeklasser Diosa verloor met 5-2 bij Arnhemse Boys. De derdeklasser kwam snel op 2-0, waarna Lex Jacobs de 2-1 maakte. Na de 3-2 van Thijs Jansen werd de wedstrijd stilgelegd. ,,Thijs riep wat naar de scheidsrechter wat hij niet had moeten roepen”, zei Diosa-trainer Dennis McSorland. ,,Daarop kreeg hij rood, werd van de zijkant wat geroepen en besloot de arbiter een afkoelingsperiode in te lassen. Na vijf minuten hebben we de wedstrijd uitgespeeld.” Met tien man incasseerde de ploeg uit Balgoij nog twee Arnhemse doelpunten: 5-2.

Vierdeklasser SCP verraste in Puiflijk met een afgetekende 4-1 zege op Blauw Geel’55, dat een klasse hoger speelt dan de ploeg van trainer Koen Renswoude. Die trainer zag Joël Willemsen en Sjoerd Jansen beiden twee keer scoren.

Het zaterdagteam van Woezik redde het niet tegen derdeklasser AGOVV. Op eigen veld ging de vierdeklasser uit Wijchen met 7-2 onderuit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal