Wim Wouterse op archiefbeeld
Volledig scherm
Wim Wouterse op archiefbeeld © Flip Franssen

Germania-trainer komt met schrik vrij: ‘Het lijkt alsof ik in elkaar ben geslagen door Badr Hari’

NIJMEGEN - Germania-trainer Wim Wouterse is zaterdag niet bij de wedstrijd van zijn Groesbeekse voetbalploeg tegen Trekvogels. 

De 54-jarige oefenmeester herstelt van een heftig auto-ongeluk op vakantie in Gambia. Hij kwam met de schrik vrij. Delen van zijn bovenlichaam zijn gekneusd.

Rechtop in bed

,,Het lijkt alsof ik in elkaar ben geslagen door Badr Hari”, zegt de Beuningenaar. ,,Er is gelukkig niks gebroken, maar ik heb veel pijn. Vooral in de nacht weet ik me geen houding te geven, dan zit ik rechtop in bed. Overdag leef ik op pijnstillers. Ik ben hier in Nederland door de scan gehaald, daar was niks op te zien, maar ik heb even tijd nodig om te herstellen.”

Ook de andere inzittenden (zijn vrouw en drie kennissen) kwamen er goed van af. Op foto’s en filmpjes die Wouterse bezit, is te zien hoe zwaar de klap moet zijn geweest. De auto ligt op het dak langs de kant van de weg. Van een andere wagen zit de voorbumper in elkaar.

Quote

Wij moesten uitwijken en kwamen op de andere weghelft terecht, daarna ging het mis en was de paniek groot

Wim Wouterse

Engeltje op schouder

,,We hebben een engeltje op onze schouders gehad. Ik zag een auto vanaf de zijkant op ons afkomen. Wij moesten uitwijken en kwamen op de andere weghelft terecht, daarna ging het mis en was de paniek groot. Ik raakte na de klap bewusteloos en kwam pas bij toen ik uit de auto werd getrokken. Ik ben per ambulance naar het hotel gereden. Daar zijn we onderzocht door iemand uit het ziekenhuis.”

De voetbaltrainer vertelt kalm over het incident. ,,We hadden ben die ochtend eerder nog snoepjes uitgedeeld aan de kinderen daar, ook heb ik een voetbaltraining gegeven. De taxichauffeur zei nog dat we misschien daarom wel zijn beschermd.”

Zo snel mogelijk weer op het veld

Wouterse, die in het verleden trainer was bij SCH, Viktoria Goch en Beuningse Boys, heeft bij Germania donderdag gemeld wat er is gebeurd op vakantie. De trainingen en coaching worden voorlopig overgenomen door lid van de technisch commissie Kay Tassenaar en assistent-trainer Peter Gerrits. ,,Ik hoop er zo snel mogelijk bij te zijn. Het liefst volgende week alweer, als het lichaam het toelaat.”

De Groesbekenaren staan tiende in de derde klasse D met achttien punten uit veertien wedstrijden. ,,Het loopt stroef met de ploeg, we staan op de ranglijst niet waar we willen staan. Ik baal ervan dat ik het team in deze lastige situatie nu niet kan ondersteunen, maar hoop uiteraard ook dat ze zonder mij drie punten pakken.”

Amateurvoetbal