Groesbeekse Boys grijpt titel na zege op Diosa

VideoGROESBEEK - Groesbeekse Boys heeft zich gekroond tot kampioen van de vierde klasse E. De formatie van trainer Michel Houterman won zondag met 4-1 van Diosa uit Balgoij. Met nog twee speelrondes te gaan is Groesbeekse Boys niet meer in te halen.

Volledig scherm
Gijs Müskens viert het kampioenschap van Groesbeekse Boys. © Theo Peeters

Zo keert Groesbeekse Boys na een seizoen terug in de derde klasse, waar het voor de degradatie van vorig seizoen negen jaar speelde. In het seizoen 2008/09 leidde Houterman de club ook al naar het kampioenschap in de vierde klasse. De trainer was eigenlijk gestopt, maar besloot Groesbeekse Boys vorige zomer de helpende hand te bieden na het vertrek van Koen Renswoude.

Tegen Diosa was Groesbeekse Boys vrijwel de hele wedstrijd sterker. Jan-Willem Hendriks opende al vroeg de score en verdubbelde later ook de marge, maar door een rake vrije trap van Rob Peters was de ruststand 2-1. Ondertussen stond achtervolger Ewijk op achterstand bij SCP.

In de tweede helft bleef Groesbeekse Boys dominant. De derde treffer liet lang op zich wachten en uiteindelijk had de thuisploeg daar een strafschop voor nodig. Dave Kleijnen schoot raak vanaf elf meter. De spits maakte er vlak voor het einde van de wedstrijd ook nog 4-1 van.

Volledig scherm
Aanvoerder Thom Jochoms van Groesbeekse Boys met de kampioensschaal in zijn hand. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal