Volledig scherm
Michel Houterman volgt de verrichtingen van zijn elftal, in zijn periode als trainer van Jonge Kracht. © Marc Pluim

Groesbeekse Boys haalt succestrainer Houterman terug

GROESBEEK - Groesbeekse Boys heeft een trainer voor komend seizoen. Michel Houterman keert na negen jaar terug als hoofdcoach. De voetbalvereniging ontsloeg aan het einde van het voorbije seizoen Koen Renswoude, die met de ploeg degradeerde naar de vierde klasse.

De 58-jarige Houterman werd in 2009 kampioen met Groesbeekse Boys in de vierde klasse.

Tot en met het afgelopen seizoen speelde de ploeg uit kerkdorp Breedeweg daarna onafgebroken in de derde klasse. De trainer uit Bemmel vertrok na het kampioenschap naar Overasseltse Boys en coachte later ook Jonge Kracht uit Huissen.

Enorm aanbod

,,De coaches stonden in de rij”, zegt Martin Bouten, bestuurslid voetbaltechnische zaken. ,,We wisten dat er meer trainers dan clubs zijn, maar we stonden er zelf van te kijken.”

Jan Janssen, lid van de technische commissie: ,,We zijn heel blij dat we Michel weer terug hebben. Hij kent de club, maar gaat ook zorgen voor een nieuwe frisse wind. Precies wat we nodig hebben.”

Jeugd inpassen

Groesbeekse Boys verwacht van de nieuwe coach dat hij talentvolle spelers gaat inpassen. Janssen: ,,Dat beleid was al ingezet onder de vorige trainer. We hebben eindelijk de jeugdopleiding op goed niveau, daar willen we van profiteren.”

Het is de bedoeling dat de Groesbekenaren bovenin gaan meedoen in de vierde klasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal