Volledig scherm
Koen Renswoude op de bank bij Groesbeekse Boys, aan het begin van dit seizoen tegen zijn oude club Brakkenstein. © David van Haren

Groesbeekse Boys zet Renswoude aan de kant na degradatie

GROESBEEK – Koen Renswoude is geen trainer meer van Groesbeekse Boys. De voetbalclub breekt met de 28-jarige Nijmegenaar vanwege het teleurstellende seizoen, dat eindigde met degradatie. In december had Renswoude nog een nieuwe verbintenis getekend bij de club uit het Groesbeekse kerkdorp Breedeweg.

,,Het is de uitkomst na intensief overleg, in de voorbije weken al wel”, reageert voorzitter Harm Hubers van Groesbeekse Boys.

Hij wijst erop dat vanuit het bestuur, de technische commissie, supporters en de spelers twijfels waren om langer met Renswoude door te gaan. ,, We kregen al langer signalen, of we het tij onder Koen nog wel konden keren. Daar hebben we gesprekken over gevoerd, maar na de degradatie is de conclusie toch dat we voor een andere trainer kiezen.”

Bizarre ontknoping

Door de nederlaag zondag in de nacompetitie tegen DVOL (2-4 na verlenging) is Groesbeekse Boys naar de vierde klasse gedegradeerd, na tien jaar in de derde klasse.

Enkele paar weken geleden maakten Renswoude en zijn voetballers zich juist nog op voor promotieduels. Groesbeekse Boys had in de derde klasse D de tweede periodetitel gewonnen, maar zakte tijdens de laatste speelronde op doelsaldo naar de twaalfde plaats. Daardoor moest het team de nacompetitie om handhaving in.

Opvolging

Renswoude was bezig aan zijn eerste seizoen bij de ‘Boys’. Hij was hiervoor erg succesvol bij Brakkenstein. De club uit Nijmegen bracht hij in vier jaar tijd van de vijfde klasse naar de derde klasse.

De technische commissie van Groesbeekse Boys moet op zoek naar een opvolger. Hubers: ,,Daar gaan we snel over in gesprek. Eerst moeten we de zaken met Koen netjes afronden en de spelersgroep bijpraten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal