Volledig scherm

Groesbeekse derby's in districtsbeker amateurvoetbal

GROESBEEK – De indeling van de districtsbeker voor teams in de derde klasse en lager heeft een aantal Groesbeekse derby’s opgeleverd. De indeling werd vrijdagmorgen bekend gemaakt. Naast de Groesbeekse onderonsjes zijn er ook veel Nijmeegse stadsderby’s en Maas en Waalse burenruzies.

In poule 268 neemt vierdeklasser Achilles’29 het op tegen DVSG. De vijfdeklasser uit De Horst speelt daardoor dus tegen de grote buurman van sportpark de Heikant. In groep 284 komt zaterdag derdeklasser De Treffers het naastgelegen Groesbeekse Boys tegen. ‘De Boys’ zijn favoriet, dat team speelt namelijk in de derde klasse van het zondagvoetbal. De Maas en Waalse teams AAC-Olympia en Victoria’25 zijn bij de twee Groesbeekse ploegen ingedeeld.

Nijmeegse ploegen
De Nijmeegse ploegen komen elkaar onder andere tegen in groep 218, die met het zaterdagteam van SV Nijmegen, SCH, FC Kunde en Kolping-Dynamo volledig uit ploegen die spelen in de Keizerstad bestaat. In poule 278 treffen de naast elkaar gelegen clubs Blauw Wit en Krayenhoff (zaterdag) elkaar.

Wijchen
Ook Wijchen kan zich opmaken voor een strijd tussen twee clubs van eigen grondgebied. In groep 210 kruisen de reserves van AWC en het zaterdagteam van Alverna de degens.

Geen heil
Echter ontbreken de Ooijse vijfdeklasser SVO’68 en Drutense derdeklasser DIO’30 in de lange lijst aan teams in het district oost. Trainer Bas Hendriks van SVO heeft er bewust voor gekozen om zijn Ooijse ploeg niet in te schrijven voor de beker. „Ik zie er geen heil in om zo vroeg in de voorbereiding tegen derde- en vierdeklassers te spelen. Dat doen we in oefenverband wel in de winterstop, dan zijn we conditioneel sterker. Bovendien kan ik oefenwedstrijden nu zelf inplannen. Zo spelen we alle duels in de voorbereiding thuis, op gunstige tijdstippen.”

Misverstand
Bij DIO’30 weet technisch coördinator Richard Nass niet wat er mis is gegaan. „Ik heb al verschillende berichten ontvangen van spelers. Het berust op een misverstand, want ik heb DIO’30 wel gewoon
ingeschreven. Dat is mijn taak, ik coördineer alles rondom het eerste en het tweede elftal. Na het weekeinde ga ik de KNVB mailen.”

De eerste wedstrijden worden op zaterdag 20 augustus om 18.00 uur gespeeld. Derdeklasser DIO’30 uit Druten en vijfdeklasser SVO’68 uit Ooij zijn door de KNVB niet ingedeeld.

De volledige indeling

Districtsbeker Oost

Groep 210: Alverna zat., AWC 2, Diosa, UHC. Groep 215: Beuningse Boys, Echteld, Ewijk, Unitas’28. Groep 218: Kolping-Dynamo, SV Nijmegen zat., FC Kunde, SCH. Groep 219: Batavia, DVE-Trajanus, Oranje Blauw, SCE. Groep 222: Krayenhoff, SV Nijmegen, OSC, SCH zat.. Groep 225: DVOL, Eendracht’30, Trekvogels, VVLK. Groep 241: Avios/DBV, AZ 2000/Elderveld, Niftrik, RKSV Driel. Groep 243: SC Millingen, Roda’28, UNI VV, WVW. Groep 247: Heumen, Orion 2, SCD’33, Union. Groep 268: Achilles’29, DVSG, Hatert, Keizerstad. Groep 271: Aquila, Dodewaard, SCP, Uchta. Groep 278: Blauw Wit, Brakkenstein, HAVO, Krayenhoff zat.. Groep 280: Overasseltse Boys, Arnhemse Boys, DSZ, Lienden. Groep 284: AAC-Olympia, De Treffers zat., Groesbeekse Boys, Victoria’25.
Districtsbeker Zuid 2 Groep 5: Astrantia, Estria, Achates, SCV'58. Groep 9: Heijen, Montagnards, Milsbeek, Toxandria.

Het programma Speelronde 1, zaterdag 20 augustus om 18.00 uur. Speelronde 2, dinsdag 23 augustus om 18.45 uur. Speelronde 3, zaterdag 27 augustus om 18.00 uur.

Amateurvoetbal